Search
Close this search box.
Inici > Tiana, poble educador

Benvinguts, benvingudes, al poble educador. Som conscients que tot allò que fem té una repercussió en els aprenentatges i en la formació d’actituds i valors dels nostres veïns i veïnes.

A Tiana ens agrada aprendre, intercanviar, compartir, imaginar. Créixer! Formem, dia a dia, ciutadans exigents, crítics, participatius. Dins i fora l’escola. Els centres educatius, les famílies, les entitats del poble o els serveis municipals.

Treballem per garantir l’equitat d’oportunitats d’infants i adolescents. Conscients que tot allò que fem té una repercussió en els aprenentatges i en la formació d’actituds i valors dels nostres veïns i veïnes. Qualsevol espai pot ser cultura. Això és el poble educador.

L’any 2016 Tiana va ser reconeguda per UNICEF com a Ciutat Amiga de la Infància a causa de les accions que la vila desenvolupa en l’àmbit de l’educació. Aquest reconeixement és també una gran responsabilitat, i implica el compromís municipal de Tiana per seguir desenvolupant polítiques avançades d’infància.

Una Ciutat Amiga de la Infància és una ciutat construïda a la mida dels més petits i de les seves famílies, tenint en compte les seves opinions, necessitats, prioritats i drets.
La Convenció sobre els Drets dels Infants és un instrument internacional, adoptat per l’Assemblea General de les Nacions Unides el 20 de novembre de 1989, que recull les necessitats i drets específics dels nens i nenes i obliga els estats a actuar a favor dels seus interessos. La convenció consta de 54 articles fonamentats en quatre principis bàsics:
• No discriminació
• Defensa del millor interès de l’infant
• Dret a la vida, a la supervivència i al desenvolupament
• Respecte per les opinions dels infants

Implica’t

El Consell d’Educació Municipal de Tiana treballa per millorar la coordinació entre tots els membres de la comunitat educativa i per construir plegats un poble educador.

Correu–e: tiana@tiana.cat

Skip to content