Inici > Serveis > Vida sostenible > La Biblioteca de les Coses

La Biblioteca de les Coses és un espai on s’ofereix un model de consum col·laboratiu, basat en el consum compartit d’objectes, i pensat per satisfer les necessitats de la ciutadania en general. Entrarà en marxa l’1 d’abril, a l’espai de la Deixalleria Municipal.

Es tracta d’un espai de préstec d’objectes que les persones fem servir només de tant en tant i, per tant, no fa falta tenir-los a casa sinó que es poden compartir. Per exemple, estris de bricolatge i jardineria, oci i aventura, neteja i llar o d’oficina. 

El projecte

El mes de març les entitats Rezero i Nusos van fer una enquesta a la ciutadania per triar els horaris, els tallers i activitats i els objectes que tindrà la Biblioteca de les Coses.

Enquesta la Biblioteca de les Coses

Aquest és el calendari de posada en marxa del projecte aquest 2023.

Calendari posada en marxa de la Biblioteca de les Coses
  1. Els préstecs son d’un període de temps concret i poden o no tenir un preu simbòlic que permeti cobrir algunes despeses bàsiques del servei com el personal d’atenció, les reparacions i manteniment o la compra de nous objectes. 
  2. Els objectes que es deixen en préstec, o bé els ha comprat l’ajuntament o bé s’han recollit a partir de donacions que veïns o veïnes de Tiana facin directament amb la finalitat que passin a ser objectes de la biblioteca.
  • La Biblioteca de les Coses és, també, un espai social on es fan tallers i activitats per empoderar a les persones entorn, sobretot a la reparació i reutilització i el consum responsable i sostenible.
  • Aquests tallers es fan a la zona del poliesportiu amb els materials, les eines o els recursos necessaris de la mateixa biblioteca.

Actualment s’està treballant per tal de constituir un grup motor que prendrà decisions entorn els materials disponibles, el funcionament i revisió dels objectes entre d’altres.

Vine a la primera trobada del grup motor, el dijous 13 d’abril a les 18 hores a Can Riera. 

Deixalleria municipal

Adreça: Av. Eduard Fonserè s/n
Horari: De dilluns a dissabte, de 9 a 13 h i de 16 a 19 h. Diumenge, de 10 a 13.
Correu–e: tiana.mediambient@tiana.cat

Skip to content