Search
Close this search box.
Inici > Serveis > Vida sostenible > La Biblioteca de les Coses

La Biblioteca de les Coses és un espai on s’ofereix un model de consum col·laboratiu, basat en el consum compartit d’objectes, i pensat per satisfer les necessitats de la ciutadania en general. Entrarà en marxa l’1 d’abril, a l’espai de la Deixalleria Municipal.

Es tracta d’un espai de préstec d’objectes que les persones fem servir només de tant en tant i, per tant, no fa falta tenir-los a casa sinó que es poden compartir. Per exemple, estris de bricolatge i jardineria, oci i aventura, neteja i llar o d’oficina. 

El projecte

El primer trimestre del 2022 les entitats Rezero i Nusos van fer una enquesta a la ciutadania per triar els horaris, els tallers i activitats i els objectes que tindrà la Biblioteca de les Coses.

  1. Els préstecs son d’un període de temps concret i poden o no tenir un preu simbòlic que permeti cobrir algunes despeses bàsiques del servei com el personal d’atenció, les reparacions i manteniment o la compra de nous objectes. 
  2. Els objectes que es deixen en préstec, o bé els ha comprat l’ajuntament o bé s’han recollit a partir de donacions que veïns o veïnes de Tiana facin directament amb la finalitat que passin a ser objectes de la biblioteca.

Cada segon dissabte de mes, a les 10:30h, a l’espai de la biblioteca de les coses de Tiana dins de la deixalleria. Si fa mal temps fem el taller a l’Observatori. 

  1. Dissabte, 10 de febrer: Fem bosses amb samarretes velles. Reutilització de samarretes i creació de bosses que podem utilitzar per fer la compra o com a complement original.
  2. Dissabte, 9 de març: Fem sabó a partir d’oli de cuina usat. Coneixerem la importància i els beneficis de reciclar l’oli de cuina usat i ens endinsarem en l’estil de vida RESIDU ZERO. Prepararem sabó per la roba i ens emportarem una mostra a casa en un envàs reutilitzat. 

Inscripcions fins al dijous abans de cada taller aquí: bibliotecadelescoses@tiana.cat

Actualment s’està treballant per tal de constituir un grup motor que prendrà decisions entorn els materials disponibles, el funcionament i revisió dels objectes entre d’altres.

Vine a la primera trobada del grup motor, el dijous 13 d’abril a les 18 hores a Can Riera. 

Espai de la Deixalleria municipal

Adreça: Av. Eduard Fonserè s/n
Horari: De dilluns a dissabte, de 9 a 13 h i de 16 a 19 h. Diumenge, de 10 a 13.
Correu–e: bibliotecadelescoses@tiana.cat

Skip to content