Search
Close this search box.
Inici > Actualitat > L’Ajuntament de Tiana obté per primer cop un excel·lent en transparència

L’alcalde de Tiana, Isaac Salvatierra, ha rebut aquest dimarts al vespre el Segell Infoparticipa, el distintiu que atorga cada any la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) als ajuntaments més transparents. És la primera vegada que l’Ajuntament de Tiana rep aquest guardó des que el desembre del 2014 es va aprovar la Llei de transparència, accés a la informació pública i bon govern. Tiana ha obtingut una nota del 90,38%. Es compleixen 47 dels 52 indicadors establerts pels avaluadors dels equips d’investigació de diferents universitats, coordinats pel grup d’investigació ComSET de la UAB, dirigit pel doctor de la UAB Armand Balsebre. En total, 202 corporacions, entre ajuntaments, diputacions i consells comarcals, han obtingut aquest any el prestigiós Segell Infoparticipa, referència a l’hora d’avaluar la transparència. Els guardons s’han lliurat en un acte al rectorat de la UAB, que ha presidit el rector Javier Lafuente.

 

Foto de família dels guardonats amb el Segell Infoparticipa

 

L’alcalde de Tiana ha destacat l’avanç en transparència que ha fet el consistori en els últims mesos. El març de 2022 Tiana tenia una nota del 51,92% (27 indicadors) i el 2019 un 34,62% (18 indicadors). “Des de l’abril de 2022 hem treballat de valent per complir amb el nostre compromís de fer un poble més transparent, de fer un ajuntament de vidre”, ha dit Salvatierra. L’alcalde va anunciar l’obtenció del segell en el ple municipal del 2 d’abril.

L’Ajuntament de Tiana va renovar la nova pàgina web tiana.cat el febrer del 2023 i a partir d’aquell moment s’han anat ampliant els continguts digitals amb l’objectiu d’acostar l’Ajuntament al poble. S’ha treballat per millorar la transparència municipal, dotar el consistori d’un sistema d’integritat institucional, crear un portal de dades obertes, millorar els tràmits online de l’Ajuntament i ampliar i millorar els canals de comunicació.

Aquestes son algunes de les millores aplicades, que han permès l’obtenció del Segell Infoparticipa.

Visor de pressupostos

 

Millora de la transparència municipal

Dades obertes

Atenció a la Ciutadania

Comunicació

Integritat institucional

Skip to content