Search
Close this search box.
Inici > Actualitat > Som–hi, que el carrer s’ha vestit de festa

Som–hi, que el carrer s'ha vestit de festa

Salutació de l’alcalde, Isaac Salvatierra, al programa de la Festa Major 2023

Una senyora gran recolzada a l’ampit de la finestra. A baix, la gent del poble. Du una jaqueta, brusa i un collaret elegant. Ulleres vermelles. S’ha arreglat per baixar?

A la mà, el got de festa major amb el Sant Cebrià estampat. El gat observa. Potser ha sortit una estona i ja és a casa, i bada des del balcó abans de fer el ressopó a la sala d’estar. O potser espera el marit, que s’afaita al lavabo, o fa temps mentre no arriba l’amiga per sortir a fer un tomb. O potser el net és al correfoc i l’intenta reconèixer, de dalt estant, entre el joc de foc i ombres. I en què deu pensar?

Potser és la nit de donar-ho tot amb l’orquestra Cimarrón. O de saltar amb el Dansardana després del Pregó. O potser ve de veure la pel·lícula del tramvia acabada de restaurar, que projectarem dijous a la Sala Albéniz. O no; es quedarà a casa, que ja en té prou, i s’estarà una estona a la fresca amb un conyac que s’ha servit al got de plàstic. I, fet i fet, tant se val. La seva cara dibuixa un somriure, no cal més.

I si plou, que prou falta fa (però que ja posats, millor que no ho faci aquells dies), la nostra àvia anònima, icona del cartell d’enguany de Festa Major, obra del Martí Membrado i l’Elisenda Gil, potser no es mulla. Que és una de les proves que farem aquest 2023: una carpa cobrirà la pista del parc del Camp de futbol vell, com es fa en altres pobles.

Perquè, assumim-ho, Sant Cebrià és un sant capritxós i s’aprofita del mes de setembre per divertir-se i fer de la festa major de Tiana una festa èpica. I ningú nega que això de vegades pugui ser estimulant i divertit, però tot sovint ens deixa molls i amb els concerts a mitges.

Diversa i intergeneracional, popular i creativa. Que per molts anys puguem viure la nostra festa major, cadascú com la vulgui viure. Gaudint del moment, recordant el passat o somiant. Endiumenjats o descamisats. A cor que vols o continguts. Matinant o empalmant la nit amb el dia. Xops o secs. Ballant o mirant-nos-ho des de la barra. O des de la finestra de casa, amb el got de Sant Cebrià.

I només ens queda desitjar una bona festa major a tothom. I invocar els versos de Serrat: “Som-hi, enfilem la costa, que, a dalt, el carrer s’ha vestit de festa”.

Skip to content