Search
Close this search box.
Inici > Actualitat > El protocol d’actuació en situacions de violències sexuals i lgtbifòbiques, una nova eina per erradicar les violències masclistes

L’Ajuntament de Tiana posa en marxa el Protocol d’actuació en situacions de violències sexuals i lgtbifòbiques en espais festiu a Tiana. El protocol es va aprovar en el ple extraordinari del 18 de juliol i es presentarà el 13 de setembre durant un acte a Can Riera a les 18:30. 

Tot i que en les darreres festes ja s’han fet actuacions que el protocol contempla, la Festa Major de Sant Cebrià del 2023 serà la primera en què el posarem plenament en marxa. 

El protocol dona compliment al desplegament del Pla d’Igualtat de Tiana, i és un pas més en el treball per erradicar les violències, les agressions sexuals, les actituds masclistes i lgtbifòbiques, amb accions específiques i aterrades al nostre poble, als nostres recursos i als nostres espais d’oci nocturn.

Feina conjunta i corresponsabilitat

Aquest protocol ha estat elaborat per l’Observatori Noctàmbules a partir de la participació del Consell d’Igualtat, l’AEiG Roger de Flor, Descorxats, Colla de Diables Trempera Nostramu, ABAT i persones a títol individual. Es tracta, doncs, d’”una fita de poble, d’un compromís col·lectiu per fer front a una de les múltiples expressions del masclisme”, segons explica la regidora d’Igualtat, Eulàlia Serrat.

Aquesta corresponsabilitat, del govern municipal i del teixit cultural, social i empresarial, ha de permetre poder gaudir de l’oci nocturn en clau d’igualtat i equitat, ja que la violència sexual o l’amenaça de patir-la és una de les formes prioritàries de limitació d’accés i del gaudi dels espais públics per a les dones. Tot i que la immensa majoria de les violències sexistes s’adrecen a dones i persones del col·lectiu LGTBI, aquest protocol va destinat a actuar davant de qualsevol violència de tipus masclista, sigui qui sigui la víctima.

El protocol disposa de les infografies per a detectar i actuar en cas de ser víctima o testimoni d’una situació de violència masclista o lgtbifòbica. 

 

Pots consultar el protocol complet aquí.

Descarrega’t les infografies.

Ves al Punt Lila virtual.

Vols participar del Consell d’Igualtat? Envia un correu a: tiana.igualtat@tiana.cat 

 

Ves al contingut