Search
Close this search box.
Inici > Actualitat > Fes-te voluntari del poble cuidador

Tiana s’ha adherit a la iniciativa de Pobles cuidadors, un projecte que té com a objectiu crear una xarxa de suport comunitari on les persones ens puguem sentir cuidades i acompanyades, alhora que formar part d’un equip de persones cuidadores i acompanyants.

En els dies més durs de la pandèmia per la covid, Tiana va activar una xarxa de solidaritat. Voluntaris del Banc dels Aliments, joves del Cau, els Serveis Socials municipals i veïns de tot el poble es van organitzar per atendre les necessitats que van sorgir. L’Ajuntament vol recuperar ara aquell esperit d’ajuda per crear una xarxa comunitària ciutadana duradora, que conegui les necessitats de la població i les atengui, un entramat de suport recíproc que converteixi Tiana en un poble cuidador.

El projecte comença amb tres línies de voluntaris que ja poden fer la sol·licitud:

– Acompanyament a les persones que pateixen soledat no desitjada o en situació de dol.
– Banc d’aliments
– Voluntariat per la llengua

Les persones interessades hauran de fer una formació de 5 sessions de dues hores en el voluntariat d’acompanyament, i 1 sessió de dues hores en la resta.

Per fer-se voluntari de Tiana, poble cuidador cal que omplis el formulari aquí.

 

El projecte Tiana, poble cuidador ha començat constituint un equip impulsor, que en guiarà els primers passos. En formen part persones de totes les edats i gèneres, involucrades en la vida associativa del poble, i els Serveis Socials de l’Ajuntament. Un cop feta la radiografia i identificades les necessitats es comença ara la captació de voluntaris.

Skip to content