Search
Close this search box.
Inici > Actualitat > ENTREVISTA | Maria Casanovas i Quer Doñate: “Volem que Atenes canviï la nostra manera de veure el món”

La Quer Doñate i la Maria Casanovas tancaran la seva etapa com a monitores del CAU per la porta gran. Els Trucs 2, el grup que acompanyen, aniran 11 dies a Atenes, a principis d’agost, a col·laborar amb associacions autogestionades per oferir suport als refugiats, en el marc del projecte Impakta. La idea és que marxin de l’1 a l’11 d’agost, però els dies definitius poden acabar variant en funció de la disponibilitat dels vols.

Sigui quan sigui, de tot plegat, en gravaran un reportatge en format de vídeo perquè es pugui projectar a Tiana i així, un cop tornin a ser al poble, puguin ensenyar el resultat de l’experiència els veïns.

La Maria coneixia unes noies de Granollers que van fer un projecte similar quan eren Trucs. “Ens van passar contactes d’Atenes i ja ens han ofert allotjament per dormir en un cau d’allà”. Però les gestions són molt complicades perquè allà, a Atenes, les entitats que ajuden els refugiats ho han de fer amagades del govern: “No hi pot haver una comunicació prèvia amb elles, ha de ser tot presencial. Anant porta per porta i picant literalment als edificis on sabem que hem d’anar a buscar gent”.

No saben ben bé que s’hi trobaran, però sí que saben què van a buscar-hi: “És poc probable que puguem incidir molt en la vida dels refugiats perquè hi estarem poc més d’una setmana. Però, més que això, volem que l’experiència serveixi per canviar la nostra manera de veure el món. Creiem que és el més important d’aquests projectes; veure que si t’organitzes bé pots transformar el teu entorn i deixar un món millor de com te l’has trobat”.

Fer diners per pagar-ho

Aquests mesos, a banda de la planificació de l’experiència fins allà on la realitat els deixa, la Quer, la Maria i els membres del grup —que tenen entre 17 i 18 anys— s’estan dedicant a fer tota mena d’activitats per recaptar diners per finançar el viatge. “Ho fem sempre així i ens sol funcionar molt bé. Per Sant Jordi venem roses, aquest març hem fet la calçotada, també vam ser presents a la castanyada, serem al vermut floral de Descorxats…”, comenta la Quer.

En aquest sentit, les dues monitores destaquen la importància que les entitats de Tiana tenen per al Cau. “És molt xulo que hi hagi una xarxa d’entitats molt potents i que ens donen tant suport cada any. Descorxats, per exemple, ens ofereix ser a les seves festes per encarregar-nos dels àpats. Això és or per a nosaltres”.

Pel que fa al viatge a Atenes, els membres del grup també tenen previst formar-se en la producció i l’edició de videoreportatges. I per a la tornada, ja han traslladat a l’Ajuntament que els agradaria poder-ho projectar a la Sala Albéniz, al setembre.

Skip to content