Search
Close this search box.
Inici > Cultura > Concurs de paelles

Cada 11 de setembre se celebra el concurs de paelles. Un acte nascut a finals dels anys 80 per commemorar la Diada Nacional de Catalunya amb un dinar popular. Hi participen unes 500 persones que s’organitzen en colles i cuinen la paella a foc viu i a terra. Tot amb llenya i tot preparat allà mateix. No s’hi val portar res fet de casa ni ajudar-se de fogonets. 

El concurs forma part dels actes del pòrtic de la Festa Major i es fa just després de l’acte institucional amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya. 

El concurs premia les paelles més gustoses i les més originals. Un jurat especialitzat s’encarrega de tastar els arrossos, fer les valoracions i posar el toc d’humor al concurs que ja fa més de 40 anys que se celebra. 

Actualment el concurs es fa al Parc de les Olors, però antigament s’havia celebrat al parc Doctor Barraquer i a les antigues pistes de petanca on ara hi ha l’aparcament de l’Església. 

1.Poden participar-hi tots/es els/les concursants que ho desitgin, prèvia inscripció. Les places són limitades. No s’acceptarà cap inscripció fora de termini.

2.Una vegada realitzada la inscripció, no es podrà modificar el número de persones participants a la paella.

3.L’organització posarà a disposició dels participants la llenya. L’encesa de focs s’haurà de fer exclusivament a la zona habilitada. Només estarà permès cuinar amb llenya, no estarà permès cuinar amb butà. Per encendre el foc, NO es pot fer servir gasolina ni cap altre líquid inflamable. Aquest, s’haurà d’apagar una vegada finalitzada la cocció de la paella.

4.La paella s’haurà de realitzar íntegrament al Parc de les Olors, no és permès portar els ingredients preparats de casa exceptuant el brou.

5.A la zona de focs només hi pot haver el material necessari per cuinar, no hi pot haver-hi taules i cadires com auxiliars.

6.Tots els edificis immediats hauran de tenir les finestres i els balcons tancats per tal d’evitar que les guspires entrin en algun habitatge i provoquin un incendi. S’han de plegar els tendals que hi pugui haver a les terrasses. S’ha de guardar una distància de seguretat respecte a els cotxes aparcats. No s’ha de permetre que ningú salti damunt les brases i un cop feta la paella, la persona responsable de cada punt, haurà d’evitar que els més petits facin un ús incontrolat del foc, aportin més materials per cremar o traslladin les brases a altres punts.

7.El jurat començarà a degustar la primera paella a les 13.30h.

8.El veredicte es farà públic el mateix dia, un cop finalitzada la degustació.

9.S’entregaran 2 premis.: al millor tast i a la millor presentació. Els premis seran lots de productes per a poder compartir amb els amics!!!

10.Tots els participants hauran de gestionar correctament els residus que es generin dipositant-los de forma segregada per fraccions als bujols i iglús que haurà dipositat l’Ajuntament al seu efecte.

11.Tots els participants vetllaran per la neteja del Parc assegurant-se que la zona que han ocupat per a l’elaboració de la paella queda neta i recollida.

12.En finalitzar l’acte, s’hauran de recollir les taules i cadires i deixar-les en els espais habilitats.

13.La participació en el Concurs de Paelles, representa l’acceptació d’aquestes bases.

14. L’organització es reserva el dret de suspendre el Concurs de Paelles.

Les inscripcions per a participar s’han de fer del 26 d’agost al 4 de setembre omplint el formulari que trobareu aquí. 

Fem comunitat

L’11 de setembre al Parc de les Olors. El concurs de paelles és un dels exemples d’actes comunitaris que al llarg dels anys s’ha anat consolidant. 

Ves al contingut