Search
Close this search box.
Inici > Canguratge

L’Ajuntament de Tiana impulsa un programa per disposar de més hores de canguratge gratuït obert a totes les famílies del poble, en col·laboració amb el Consell Comarcal del Maresme i la Generalitat.

Serveis

  • Servei de canguratge municipal en activitats organitzades o en què participa l’Ajuntament de Tiana, com programacions culturals, esportives, socials, consells de participació, tallers, xerrades,….
  • Servei de canguratge a domicili per a infants de 0-6 anys (l’atenció no serà superior a 2 hores i no es podrà sol·licitar més d’un servei mensual). Es farà segons valoració de Serveis Socials.
  • El Casalet. Espai d’activitats per a infants destinat a aquelles famílies que treballen els dies de pont que a les escoles fan festa. 

El Casalet

Dijous, 13 de juny, sant Antoni, festa local. 

  1. Per a infants dels 3 als 12 anys.
  2. 40 places
  3. Al Centre Cívic de l’Escorxador i a l’Escola Tiziana.

Canguratge gratuït en actes municipals

Com demanar el canguratge a domicili i en activitats municipals

Condicions per a cada un dels serveis

Condicions del Servei canguratge municipal en activitats organitzades o en què participa l’Ajuntament de Tiana, com programacions culturals, esportives, socials, consells de participació, tallers, xerrades, etc. 

S’hi poden acollir totes les famílies empadronades a Tiana amb infants entre 0 i 14 anys.

L’horari d’atenció serà el que correspongui a la programació de l’activitat 

Les famílies poden deixar els seus infants el màxim de temps de durada de l’activitat (en funció del nombre de nens i nens, la cura estarà coberta per un o dos professionals que se’n faran càrrec). 

Tot i que és un servei destinat a totes les famílies, es consideren prioritàries les monoparentals, les dones que pateixen situacions de violència masclista, les dones en situació d’atur de llarga durada, de més de 45 anys, migrades o famílies amb altres responsabilitats de cura acreditada.

Les persones usuàries s’ hauran de descarregar un formulari d’autorització que hauran d’entregar a les persones encarregades del canguratge quan deixin els infants.

El servei de canguratge es farà a l’equipament municipal més proper on hi hagi l’activitat.

Condicions del Servei de Canguratge a domicili.

S’hi poden acollir totes les famílies empadronades a Tiana amb infants entre 0 i 3 anys.

L’horari d’atenció no serà superior a 2 hores i no es podrà sol·licitar més d’un servei mensual (de dilluns a divendres en horari de 8 h a 20 h). 

Tot i que és un servei destinat a totes les famílies, es consideren prioritàries les peticions realitzades mitjançant l’equip dels Serveis Socials bàsics de Tiana, i posteriorment; monoparentals, les dones que pateixen situacions de violència masclista, les dones en situació d’atur de llarga durada, de més de 45 anys, migrades o famílies amb altres responsabilitats de cura acreditada.

La petició del servei s’ha de fer amb un mínim de 5 dies laborables d’antel·lació en relació al dia que es vol demanar o que es vol començar.

Les persones usuàries s’hauran de descarregar un formulari d’autorització que hauran d’entregar a les persones encarregades del canguratge quan deixin els infants.

El servei de canguratge a domicili es realitzarà al domicili de la persona sol·licitant de l’activitat.

Temps per a tu a Tiana

El programa municipal Temps per cures, temps per tu a Tiana té un objectiu doble que casa molt amb les polítiques d’igualtat que impulsa des de fa mesos l’Ajuntament: consolidar el dret a les cures de les nenes i nens; i alliberar temps per a les famílies, especialment per a les dones, a qui, majoritàriament, s’ha atribuït la tasca de cuidar els infants. 

El programa també busca generar nova ocupació de qualitat en el sector dels monitors i els professionals del canguratge. De fet, bona part dels diners serviran per contractar el personal que s’encarregarà del canguratge dels infants.

Els horaris del servei s’han decidit a partir d’una enquesta a l’institut, les escoles i l’escola bressol i segons les necessitats de les famílies. .

Un poble educador

A Tiana ens agrada aprendre, intercanviar, compartir, imaginar. Créixer! Formem, dia a dia, ciutadans exigents, crítics, participatius.

Skip to content