Inici > Canguratge

L’Ajuntament de Tiana impulsa un programa per disposar de més hores de canguratge gratuït obert a totes les famílies del poble, en col·laboració amb el Consell Comarcal del Maresme i la Generalitat.

Serveis

  • Servei de canguratge els dissabtes al matí  de 9 a 14 h a l’Escorxador.
  • Servei de canguratge municipal en activitats organitzades o en què participa l’Ajuntament de Tiana, com programacions culturals, esportives, socials, consells de participació, tallers, xerrades,….
  • Servei de canguratge a domicili per a infants de 0-6 anys (l’atenció no serà superior a 2 hores i no es podrà sol·licitar més d’un servei mensual). Es farà segons valoració de Serveis Socials.

Com demanar el canguratge a l'Escorxador

Pots demanar els serveis de canguratge en equipament fix a través d’un formulari clicant el botó. El servei comença l’1 d’abril.

Com demanar el canguratge a domicili i en activitats municipals

Condicions per a cada un dels serveis

El servei de canguratge en equipament fix de Tiana està ubicat al Centre Cívic l’Escorxador, ubicat al  carrer Josep París, 12, Tiana. 
 
Té una capacitat màxima de 20 infants per torn (de 5 anys a 16 anys). L’horari del servei és els dissabtes de 9h a 14h. És faran 3 torns, de 9:00h a 11:15h, de 11:30h a 14h i de 9:00h a 14:00h.
 
Cada infant podrà gaudir d’un torn a la setmana.
 
Els nens/nenes els/les han de ser portats i recollits de l’equipament pels seus pares/mares/tutores o persona autoritzada. 
 
La petició del servei s’ha de fer amb un mínim de 3 dies laborables d’antel·lació en relació al dia que es vol demanar o que es vol començar.
 
Es tracta d’un servei gratuït i d’accés universal, però en cas que la demanda sigui superior a les places ofertes, es prioritzaran les famílies que pertanyin als col·lectius que el programa Temps per Cures reconeix com a prioritaris i persones empadronades o que visquin al municipi de Tiana.
Condicions del Servei canguratge municipal en activitats organitzades o en què participa l’Ajuntament de Tiana, com programacions culturals, esportives, socials, consells de participació, tallers, xerrades, etc. 

S’hi poden acollir totes les famílies empadronades a Tiana amb infants entre 0 i 14 anys.

L’horari d’atenció serà el que correspongui a la programació de l’activitat 

Les famílies poden deixar els seus infants el màxim de temps de durada de l’activitat (en funció del nombre de nens i nens, la cura estarà coberta per un o dos professionals que se’n faran càrrec). 

Tot i que és un servei destinat a totes les famílies, es consideren prioritàries les monoparentals, les dones que pateixen situacions de violència masclista, les dones en situació d’atur de llarga durada, de més de 45 anys, migrades o famílies amb altres responsabilitats de cura acreditada.

Les persones usuàries s’ hauran de descarregar un formulari d’autorització que hauran d’entregar a les persones encarregades del canguratge quan deixin els infants.

El servei de canguratge es farà a l’equipament municipal més proper on hi hagi l’activitat.

Condicions del Servei de Canguratge a domicili.

S’hi poden acollir totes les famílies empadronades a Tiana amb infants entre 0 i 3 anys.

L’horari d’atenció no serà superior a 2 hores i no es podrà sol·licitar més d’un servei mensual (de dilluns a divendres en horari de 8 h a 20 h). 

Tot i que és un servei destinat a totes les famílies, es consideren prioritàries les peticions realitzades mitjançant l’equip dels Serveis Socials bàsics de Tiana, i posteriorment; monoparentals, les dones que pateixen situacions de violència masclista, les dones en situació d’atur de llarga durada, de més de 45 anys, migrades o famílies amb altres responsabilitats de cura acreditada.

La petició del servei s’ha de fer amb un mínim de 5 dies laborables d’antel·lació en relació al dia que es vol demanar o que es vol començar.

Les persones usuàries s’hauran de descarregar un formulari d’autorització que hauran d’entregar a les persones encarregades del canguratge quan deixin els infants.

El servei de canguratge a domicili es realitzarà al domicili de la persona sol·licitant de l’activitat.

Temps per a tu a Tiana

El programa municipal Temps per cures, temps per tu a Tiana té un objectiu doble que casa molt amb les polítiques d’igualtat que impulsa des de fa mesos l’Ajuntament: consolidar el dret a les cures de les nenes i nens; i alliberar temps per a les famílies, especialment per a les dones, a qui, majoritàriament, s’ha atribuït la tasca de cuidar els infants. 

El programa també busca generar nova ocupació de qualitat en el sector dels monitors i els professionals del canguratge. De fet, bona part dels diners serviran per contractar el personal que s’encarregarà del canguratge dels infants.

Els horaris del servei s’han decidit a partir d’una enquesta a l’institut, les escoles i l’escola bressol i segons les necessitats de les famílies. .

Un poble educador

A Tiana ens agrada aprendre, intercanviar, compartir, imaginar. Créixer! Formem, dia a dia, ciutadans exigents, crítics, participatius.

Skip to content