Search
Close this search box.
Inici > Actualitat > El dia Mundial del Circ dona el tret de sortida a l’any dedicat a Joan Armengol i Moliner

Aquest any fa 75 anys del naixement del pallasso i pedagog Joan Armengol i Moliner can Boter i l’Ajuntament impulsen el JAM’75, un projecte que ha d’omplir la vida cultural de tot l’any al poble aportant petites pinzellades a la programació ja existent.

Es farà de manera coordinada amb les entitats i culminarà la primavera del 2025 amb el JAM de primavera que tindrà lloc del 15 al 23 de març.

El JAM’75 és un espai per l’exhibició i divulgació del circ a Catalunya, i un aparador de qualitat, per apropar així el circ a tot el poble. També és una aposta per desestacionalitzar l’exhibició d’espectacles de circ que ara està centrada per les festes de Nadal i estiu.

El tret de sortida és aquest divendres amb l’espectacle 1, 2, 3 Huevo i la presentació de la Caixa Hueeeeevo!. Un joc i escultura basat en el número de pallassos més popular d’en Juanitu.

 

Entre els actes que s’aniran fent al llarg de l’any hi ha la col·laboració amb la Festa dels Racons, la Festa Major petita de Sant Antoni amb Dr. Mascaró, circ en família per Nadal, casalet de circ i la presentació de la reedició en vinil de la cançó “On és el Circ” de Toc Mut.

A més, a l’octubre està previst un cicle audiovisual a can Riera recordant les aportacions de Joan Armengol al món del cine i la televisió amb projeccions de Terra d’Escudella, l’especial Lola Anglada a Tiana, un especial de la Trinca, la pel·lícula la Batalla del Porro o el document 123 Pallasso. Les projeccions aniran seguides d’un col·loqui.

El JAM’75 vol esdevenir un espai per l’exhibició i divulgació del teatre, la dansa, la música i el circ i un aparador de qualitat i referència pel públic tianenc i català. Entre els objectius hi ha dinamitzar la vida cultural de Tiana, incentiva la participació d’artistes i entitats locals, apropar la cultura a totes les edats, promoure artistes i companyies emergents i aproximar, introduir i fidelitzar el públic a les arts del circ.

Skip to content