Inici > Actualitat > Tiana tanca sense incidències destacades la Festa Major més multitudinària i segura dels darrers anys

El dispositiu de seguretat de la Festa Major de Sant Cebrià s’ha tancat sense incidències destacades i amb un balanç positiu de tot l’operatiu de prevenció conjunt amb la Policia de Tiana, els Mossos d’Esquadra i la col·laboració de la Policia de Montgat, a més del patrullatge aeri amb el dron, que va permetre fer seguiment de moviments sospitosos i detectar possibles focus de conflicte sense que fos necessària la intervenció policial.

 

No hi va haver incidents. Tampoc hi va haver robatoris, ni furts. La policia va requisar en els controls preventius 3 navalles, 2 pots de gas d’òxid nitrós i es van posar 3 denúncies per tinença de substàncies, requisant haixix, marihuana i cocaïna.

S’han tramitat 7 denúncies per consum d’alcohol en la via pública fora de la zona festiva i es va denunciar un establiment per vendre alcohol més tard de les 22 h, que és l’hora límit que marca la llei. També hi ha una denuncia per retrovisor trencat.

El dia de més afluència de públic va ser el divendres. L’envelat va acollir 2.000 persones, segons aforament previst, a banda de les centenes de persones que van reunir-se a la zona central de la festa i en diversos punts del poble. Els 2 aparcaments habilitats van quedar complets i es va obrir, també, la zona del poliesportiu per poder aparcar.

 

 

Aquest any la Festa Major comptava amb un pla d’autoprotecció. Dins el dispositiu de seguretat i prevenció es va activar en fase de pre-alerta el ola de protecció civil municipal de Tiana per risc d’emergència per concentració de persones en motiu de la Festa Major.

Punt Lila

Pel que fa al Punt Lila hi van participar 262 persones que van anar a buscar informació i assessorament. 141, divendres i 121, dissabte. En total es van fer 5 intervencions, 2 divendres i 3 dissabte. Les intervencions no van ser de caràcter greu, urgent ni prioritari.

Durant les dues nits es van tractar dubtes sobre el funcionament del punt lila i l’ajuntament; Qüestions amoroses (romanços, trencaments, hàbits…); Situació amb alcohol; Punt de desestrès i altres qüestions.
Aquest any s’ha estrenat una nova carpa que ha donat més visibilitat al servei i confort als usuaris. Aquest any també s’ha fet seguiment al Parc del Doctor Mascaró amb desplaçaments d’un dels equips durant les dues nits.

Ves al contingut