Search
Close this search box.
Inici > Actualitat > Isaac Salvatierra: Un poble on s’hi viu millor
Isaac Salvatierra. Alcalde.

Tiana gaudeix del període de més estabilitat política dels últims 25 anys, i això ja s’està notant en la millora de la qualitat de vida del dia a dia dels tianencs i tianenques. Fugint de les picabaralles polítiques estèrils que han paralitzat els reptes pendents a la vila, encarem el nou curs treballant sense descans en 5 fronts.

Un poble més net: Tenim a punt el projecte per renovar progressivament a partir d’aquest 2025 tots els vehicles de neteja, ampliar personal i millorar la recollida a domicili per reduir els punts negres d’abandonament de bosses, com fan els municipis més avançats d’Europa.

Un poble més segur: Culminem el reforç i renovació de la Policia Local amb un nou sistema intel·ligent de càmeres de vigilància (els governs anteriors van deixar de pagar-ne el manteniment). Els robatoris a domicili s’estan reduint considerablement.

Habitatge assequible per als veïns del poble: Hem tancat un acord amb l’Àrea Metropolitana per fer la promoció d’habitatge de lloguer assequible per a veïns de Tiana de gestió 100% pública més gran de la història del poble, en l’únic solar disponible per fer-ho.

Un centre del poble per a les persones: Amb la culminació de la pacificació des del carrer Sant Cebrià fins al carrer Matas amb Enric Borràs, la redacció del primer pla de mobilitat sostenible, l’aprovació del pla especial de protecció del centre, la reforma de l’edifici de l’antic Correus a l’av. Isaac Albéniz, el projecte comercial per avaluar la viabilitat d’un mercat municipal o l’execució de les obres a Can Riera com a nou centre de les arts.

Un pla de carrers i més aparcaments: Hem aprovat una partida pressupostària important per desencallar millores a la via pública pendents de fa anys a zones com la Ciutadella, que s’anirà completant en els pressupostos del 2025 i 2026. També s’està executant el compromís de fer més aparcaments, començant pel de l’av. Joan Garí.

Com ho estem fent

Tot plegat, amb un diàleg constant amb la ciutadania (els consells de participació es reuneixen i son més actius que mai) i dels grups polítics. L’oposició té més espais formals de diàleg que mai (amb juntes de portaveus mensuals retribuïdes), més temps que mai d’intervenció al ple municipal i més presència als actes públics. Les dades també son clares: es digui el que es digui, els grans acords de poble s’han aprovat al ple municipal amb ben pocs vots en contra. El tancament del 2023 demostra la bona gestió del govern per sanejar els comptes. L’actualització de l’IBI el 2024 s’explica per la necessitat de cobrir els ingressos que es deixaran de rebre els propers anys per la Plusvàlua i l’impost de construccions. El seguiment de les 221 actuacions del Pla d’Actuació Municipal es pot consultar a tiana.cat.

Les claus

Ajuntament sanejat

El tancament del 2023 demostra la bona gestió del govern per sanejar els comptes. L’actualització de l’IBI s’explica per la necessitat de cobrir els ingressos que es deixaran de rebre els propers anys per la Plusvàlua i l’impost de construccions.

Homenatge a la pagesia

Per primer cop el poble agrairà públicament la tasca dels nostres pagesos i pageses i masovers i masoveres, en un pregó de Festa Major molt emotiu.

Nou número de Whatsapp

Hem millorat el canal de Whatsapp municipal. Seguim millorant progressivament l’atenció a la ciutadania per acostar l’Ajuntament al poble.

Ves al contingut