Search
Close this search box.
Inici > Actualitat > ENTITATS | ESCOLA DE MÚSICA I DANSA DE TIANA: El talent més intergeneracional

L’Escola de Música i Dansa de Tiana viu el seu millor moment des que, fa una quinzena d’anys, va obtenir el reconeixement com a escola municipal i autoritzada. Des d’aleshores fins ara, l’escola ha passat de tenir una vintena d’alumnes a fregar els 130. A més, en tots aquests anys, el centre ha pogut oferir classes amb professors titulats i ha pogut reforçar la formació d’un alumnat que cada cop engloba més franges d’edat diferents. “Hem arribat a un moment de maduresa en què més o menys mantenim el nombre d’alumnes dels últims anys, però sí que estem notant que els alumnes cada cop fan més disciplines, i això fa que el seu nivell creixi”, explica Laura Almenta, la directora de la secció de dansa de l’escola.

Les millors d’Espanya

El bon moment de salut de l’escola ja ressona més enllà de Tiana. “L’escola està fent una bona feina, tots els programes que oferim estan funcionant, i els resultats ho demostren”, relata Almenta.

La prova més evident ha estat aquest maig, al Concurs Final d’Espanya, que s’ha disputat a Burgos. L’Escola de Música i Dansa de Tiana hi ha participat amb diverses coreografies grupals, de duos i de solos. I els resultats han estat immillorables gairebé en totes les categories. S’han aconseguit molts primers premis, i gairebé totes les coreografies grupals han obtingut el bitllet per participar a la Final d’Europa, que se celebrarà a Roma entre l’1 i el 3 de novembre. També s’han classificat dos duos. “Les coreografies les muntem els professors de l’escola, es valoren moltes coses i, pel que sigui, amb les d’aquest any sembla que hem encertat”, diu Almenta.

Alumnes adultes

Més enllà dels resultats, un dels grans èxits de l’escola és que ha aconseguit arribar a l’alumnat adult. “Hem crescut molt i, de fet, les sèniors també han estat reconegudes al concurs de Burgos”. I afegeix que és en aquests casos quan es reforça un dels grans valors del centre “Fer de la dansa una manera de sortir del dia a dia i passar-ho bé”.

Ves al contingut