Search
Close this search box.
Inici > Actualitat > Piscina municipal: Nova gespa artificial i nova plataforma d’entrades

Millores importants en el servei de piscina municipal. L’Ajuntament ha aplicat una sèrie de mesures per convertir la zona en un espai més acollidor i net per als banyistes.

La principal novetat és la instal·lació de gespa artificial en lloc de la natural que habitualment hi havia a tocar de l’aigua. L’objectiu és doble: estalviar aigua en episodis de sequera com l’actual, atès que la gespa artificial necessita molta menys aigua que la natural; i evitar les zones amb herba en mal estat que acabaven embrutant l’aigua.

La piscina obrirà del 13 de juny al 16 de setembre. Els abonaments es podran començar a fer el dilluns, 3 de juny a les 9 h, a través de la web de l’Ajuntament de Tiana.

Les millores s’han explicat en una audiència pública a can Riera aquest dilluns.

Estalvi d’aigua

L’estiu passat la gespa de la piscina no es podia regar per les restriccions derivades de la sequera. Això feia que la superfície quedés molt seca i en mal estat i que, quan la gent sortia de l’aigua, se n’anava a la gespa i tornava a banyar-se, la piscina quedava molt bruta. “Els filtres no donaven l’abast a netejar i l’aigua tendia a quedar molt tèrbola sovint”, explica el regidor d’Esports, Sergi Manzanares. I afegeix que “no és la solució ideal, perquè la gespa natural ens agrada, però al final les condicions meteorològiques són les que manen”.

Nova app per a reserves

En paral·lel, l’Ajuntament ha renovat l’aplicació per tramitar les reserves i els abonaments. La nova és més senzilla d’utilitzar i està especialitzada en el registre d’entrades i sortides de la piscina per poder controlar millor l’aforament en tot moment. “Si jo reservo lloc a les 11 i a dos quarts de 12 no hi soc, em retira la reserva. I cada cop que la gent entra al recinte de la piscina, ho fa amb un codi QR i quan surt, també. Així, en tot moment es pot controlar el flux de gent que hi ha”, detalla el regidor. Pel que fa als abonaments, als veïns de Tiana se’ls reserva un 70% dels títols i als de Montgat, un 30% (fins ara, 65-35). I l’entrada diària a la piscina puja als 15 euros.

Millores a les instal·lacions

També s’han organitzat els casals d’estiu per evitar que coincideixin a la piscina tots de cop i desmassificar així les hores punta. S’ha arranjat el vas de la piscina petita i s’ha instal·lat una escala d’accés.

Aquest estiu s’amplia i millora el servei de Bibliopiscina, en col·laboració amb la Biblioteca can Baratau, que vam estrenar l’any passat. També hi haurà un carril exclusiu per a nedadors de 10 h a 11 h i de 15 h a 16 h.

A banda, i per primer cop, el bar de la piscina estarà obert tot l’any, i no només a la temporada d’estiu, com passava fins ara.

Ves al contingut