Search
Close this search box.
Inici > Actualitat > Junts per Tiana: Polítiques de joventut en majúscules
Logo grup municipal Junts per Tiana

Feia temps que el poble necessitava polítiques de i per als joves, després d’un mes i mig des de la seva obertura l’Espai Dioptria és un exemple de més coses ben fetes. El Dioptria ha arrancat amb l’espai jove oferint tallers i xerrades per a adolescents i joves, amb un servei d’orientació i un espai amable per a socialitzar, gaudir i treballar. Un espai jove que s’havia de recuperar i dignificar. El calendari d’activitats compta amb tallers de cuina, ceràmica, crochet, reparació de bicicletes i xerrades sobre orientació laboral per a joves i en clau preventiva sobre el TCA.

La sala Dioptria també és un exemple de les coses ben fetes, els emprenedors i els estudiants guanyen un espai adaptat a les necessitats actuals i a la diversitat d’horaris. I és que era una necessitat i una demanda històrica dels estudiants que havien de marxar fora de Tiana a la que aquest govern ha donat resposta. La sala obre amb un horari especial per a estudiar pels exàmens finals i la selectivitat.

L’Espai Dioptria, amb tots els seus serveis ja en marxa, és la mostra més evident de les polítiques de joventut del govern de Junts per Tiana amb el regidor Pau Seda al capdavant. La posada en marxa del projecte Escolta Jove fa un any va ser el tret de sortida d’un programa de polítiques de joventut ambiciós i inexistent fins al moment a Tiana. L’Escolta Jove té com a objectiu acompanyar els adolescents i joves al nou en situacions de possible risc social amb dificultats d’adaptació al sistema educatiu, al món laboral, al seu trànsit a la vida adulta o situacions personals i dificultats en el transcurs del seu cicle vital. I ha sigut des d’aquest mateix programa que s’han creat diversos esdeveniments esportius en períodes de vacances per crear comunitat entre els joves i adolescents. Per aquest estiu hi ha dos tornejos més a la vista.

Les polítiques de joventut han empoderat el Consell d’Infants i Adolescents implicant-los en les programacions de les Festes Majors i l’Espai Dioptria. A més, s’està treballant amb el nou conveni amb l’Agrupament Escolta i Guia Roger de Flor per dignificar la feina d’aquesta entitat.

Una feina en polítiques de joventut que ha de rubricar-se amb una nova promoció d’habitatges per a joves que lidera el regidor Seda. Perquè els joves són el present, però sobretot el futur de Tiana.

Ves al contingut