Inici > Actualitat > Ajornat l’acte ‘Planta’t contra la sequera’

La previsió de pluja ha obligat a ajornar les activitats del ‘Planta’t contra la sequera’, previst per al diumenge 28 d’abril. Aquest any, i a causa de la situació de l’emergència per sequera, la tradicional plantada es converteix en una jornada sobre l’aigua: Planta’t contra la sequera. Una jornada lúdica i festiva amb diverses activitats i tallers per pensar com fer una gestió eficient de l’aigua. La jornada compta amb la col·laboració del Parc de la Serralada de Marina, l’Àrea Metropolitana de Barcelona, l’Agència Catalana de l’Aigua, l’alumnat de 3r d’ESO de l’Institut Tiana del projecte d’Aprenentatge i Servei i els ADF la Conreria. La nova data es farà pública en breu.

El Planta’t contra la sequera es farà properament a l’Espai Dioptria i comptarà amb una part pedagògica i de divulgació amb ponents locals experts en la matèria com Joan Jofre, expert en microbiologia d’aigües relacionada amb salut, que oferirà la conferència “Malalties infeccioses que es transmeten per l’aigua. Com ens protegim” sobre la regeneració i reutilització de l’aigua, els seus usos i com la sequera i les pluges fortes afecten el funcionament de tot plegat pel que fa a la protecció de les malalties infeccioses.

També està prevista la xerrada del meteoròleg Abel Queralt, que oferirà la xerrada “El temps està canviant?” sobre la situació de sequera l’evolució de la precipitació al municipi de Tiana, amb el recull de dades sobre l’evolució de precipitacions i temperatures i les conseqüències climàtiques relacionades.

El jardiner Joan Batlle oferirà un taller sobre xerojardineria per a aprendre a tenir un jardí sostenible i estètic amb un Baix consum d’aigua.

Les xerrades es faran a la Sala Dioptria i el taller de xerojardineria a l’àgora exterior.

Tallers, activitats familiars i exposicions

La jornada comptarà amb tallers i activitats familiars amb la col·laboració del Parc de la Serralada de Marina, la Jugateca Ambiental i l’AMB per a aprendre a fer un consum responsable de l’aigua.

A l’exterior hi haurà l’espectacle familiar Fefe&Cia sobre la vida en una maleta que es va omplint amb la brossa que es troba mentre durant un passeig per la Muntanya.

També es podrà participar en els següents tallers: Aigua va!, sobre la importancia de l’aigua en la vida quotidiana. El twister de l’aigua, per conèixer el cicle urbà de l’aigua. De gota a gota, bones practiques per tal d’evitar el malbaratament de l’aigua.

També hi haurà dues exposicions: a la Casa d’Entitats es podrà visitar Cada gota compta, una mostra de l’Agència Catalana de d’aigua sobre els consells per a l’estalvi de l’aigua i una mostra de com estem fent front a la sequera des de Tiana.

A l’esplanada superior de l’Espai Dioptria hi haurà els voluntaris ADF: Apagar el foc sense aigua. La importància de la prevenció i la feina dels voluntaris AD, una mostra de la importància de la prevenció i de com treballa aquesta unitat de voluntaris i una exposició de l’incendi del 1994 que va devastar el bosc tianenc.

Les dues exposicions compten amb la col·laboració de l’alumnat de 3er d’ESO de l’Institut Tiana del projecte d’aprenentatge i Servei, que explicaran tant la feina que s’està fent a Tiana per pal·liar la sequera com la importància de la prevenció i la tasca del ADF.

Ves al contingut