Inici > Actualitat > COMPRAR A TIANA I Terra de calçots

Tiana és bressol maresmenc del producte estrella d’aquesta època. Can Roca fa més de 30 anys que sembra els calçots que ofereix als seus comensals. En Jordi explica que decidir fer-ho per autoabastir-se, però la qualitat del producte i la satisfacció dels clients van fer que, en poc temps, comencés a proveir-ne a altres llocs. Ara —diu— en pot gastar 100.000 en una temporada i en ven un milió.

“Tota la verdura del Maresme és més gustosa. El clima, el fet de tenir la platja tan a prop, hi afavoreix”, explica. A l’altra banda del poble, hi ha els horts de Ca l’Elias. En Gerard s’ocupa dels cultius de la finca des de fa set anys i també sembra calçots. Primer els venia a majoristes, però amb els anys ha anat enfocant-se a botigues, restaurants i veïns de la zona. I ara fins i tot en ven de cuits, per menjar just després, amb família o amics.

 

Ca l’Elias és a tocar del centre, i ha creat xarxa amb veïns i establiments. Cultiven tot l’any i obren la botiga, a la mateixa finca, tres cops per setmana: dimarts i divendres, matí i tarda; i dissabte al matí. Amb l’obrador de Melmelària, hi ha un vincle especial. Fa uns anys van proposar a la Cristina, l’artesana que regenta l’establiment, si s’atrevia a fer una salsa que poguessin vendre amb els calçots. “No se m’havia acudit mai, però va funcionar”, explica. Aprofita l’excedent de tomàquets per fer la salsa que ven a partir del novembre. També fa melmelades amb fruites de temporada i des de fa un any té llicència com a punt de venda i degustació.

Als terrenys de Ca l’Elias, cultiven tot l’any verdures i hortalisses que arriben a l’aparador de la botiga el mateix dia que es cullen. Els Horts de l’Alegria, especialistes en agricultura ecològica, també fan calçots. Can Roca és un bressol del calçot, però també de la restauració durant tot l’any. Tots quatre fan el seu propi camí, però junts reforcen Tiana com a terra de calçots al Maresme.

Comprar a Tiana és una pàgina de promoció del comerç local amb la col·laboració de l’ACIST.

 

Ves al contingut