Search
Close this search box.
Inici > Actualitat > El capgròs de l’any, a votació popular

Aquesta Festa Major petita triarem el capgròs de l’any 2023. Diumenge, 4 de juny, a les 18 h a can Riera, just abans del Tornasons, presentarem els tres candidats a capgròs de l’any.

Els candidats han estat escollits per una comissió formada per Josep Maria Toffoli, Ula Campmajor, Enric Monreal i Albert Freixes. Les bases per a l’elecció s’han treballat amb l’expert en cultura tradicional i popular Jan Grau.

El capgròs de l’any es podrà escollir entre tres candidats i candidates que es podran votar del 9 al 13 de juny, via online i en els diferents actes de la Festa Major petita. Hi podrà participar tothom a partir dels 10 anys. L’escollit se sabrà la nit del pregó de la Festa Major de Sant Cebrià, al setembre.

Durant la setmana que ve, els tres candidats es presentaran a les escoles perquè els nens i nenes de Tiana sàpiguen qui són els tres tianencs que opten a tenir un capgròs.

Qui pot ser candidat a capgròs

Segons les bases per a l’elecció dels candidats a capgròs de l’any poden ser candidats personatges entranyables que no hauríem de perdre. No cal que hagi nascut a Tiana, però ha d’estar vinculat o arrelat al poble. De tant en tant, es pot proposar un tianenc mediàtic, però no ha de ser la norma.

No pot ser capgròs cap polític en actiu o que hagi estat implicat en l’activitat política del poble recentment.

Segons les bases, ser un candidat no elegit un any no l’exclou de tornar-ho a ser en anys posteriors. Caldrà, però, que la comissió estableixi quants anys han de passar per tornar a ser nomenat candidat.

La comissió per a l’elecció dels candidats a capgròs de l’any es renovarà cada dos anys.

 

Skip to content