Search
Close this search box.
Inici > Actualitat > Victòria Riba farà finalment el pregó de la Festa Major 2023
Victòria Riba agafa el relleu de Concepció Carreras que, per problemes de salut, no podrà obrir la Festa Major de Sant Cebrià 2023. La Victòria farà el pregó divendres, 15 de setembre, a les 21:30 h a la Plaça de la Vila. Just després, començarà el Toc d’Inici i es presentarà el nou Capgròs de l’Any.

Tiana ha vist créixer la Victòria, com a persona i musicalment. Explica que els primers passos en el món van ser amb Carpanta, un grup de música que va formar amb les seves germanes i la colla d’amics que encara conserva. I recorda el pànic escènic que va tenir en el primer concert que van fer: “Era teclista i em vaig posar a plorar perquè no volia cantar en públic per res del món”.

La Victòria fa més d’un any que viu a Madrid on ha impulsat la seva carrera musical i l’èxit de Nochentera l’ha portada a fer una gira durant tot l’estiu.“Sempre que puc m’agrada passar uns dies a Tiana. És casa, el lloc on connecto amb els meus i desconnecto de tot”, explica. Membre dels Descorxats, ha passat la seva infantesa a l’Agrupament Escolta Roger de Flor. Ha col·laborat sempre amb tot allò que li ha demanat el poble. La Festa Major de l’any passat va posar la veu i la producció musical a la falca contra les violències masclistes que enguany tornarà a ressonar als espais de festa.

La Victòria Riba Muns –Vicco, en el món de la música- és la veu de la Nochentera. Va arribar al Benidorm Fest des de la humilitat i la feina ben feta des de Tiana i ha convertit el seu hit en tota una sensació. No va guanyar, va quedar tercera, però el seu tema és, de llarg, el que més ressò ha tingut en totes les ràdios del país.

Va estudiar a l’Escola Microfuso Producció Musical. El 2015 va ser telonera d’Alejandro Sanz a la sala Sirope, on el cantant la va proposar compondre en castellà, ja que, fins ara, només ho havia fet en anglès.

Nochentera

A Caldes de Montbui, a l’estudi de Kickbombo, van presentar-li la base de la cançó i, des d’aleshores, l’ha anat polint fins a crear el tema definitiu. Recorda perfectament el moment en què va veure la llum de la inspiració: “Sortia del pàrquing amb la meva mare. Em va venir i li vaig ensenyar a ella a l’instant”. Des d’aquell dia, tot ha anat rodat.

Al Benidorm Fest, la Victòria s’hi va presentar sense cap aspiració, més enllà de gaudir de l’experiència i aprendre: “Passar a la final ja va ser tota una sorpresa i quedar tercera, encara més”.

Skip to content