Search
Close this search box.
Inici > Actualitat > La Tiana de Sardenya: La gent gran del poble viatja a la vila agermanada

Tiana és un poble costerut, enmig d’una vall i amb un entorn privilegiat. Podríem estar parlant de la Tiana del Maresme, però és que la Tiana sarda, el poble agermanat, té uns trets que ens són propers. Els veïns i veïnes es troben cada dia en un dels dos bars del poble, un espai a mig camí del Casal i de l’antic Bar Tiana. La Tiana sarda té 430 habitants. Les dues Tianes s’assemblen i conflueixen en tradicions. 

L’alcalde, Isaac Salvatierra, en un acte institucional aquest setembre a la Tiana sarda, en va destacar “els valors que ens uneixen les dues viles, a les dues Tianes, l’esperit mediterrani, aquest gust per l’alimentació saludable i la bona cuina, l’estima per les tradicions i per la història i l’obsessió per fer comunitat”.  Fa quatre anys que els dos pobles es van agermanar. Gràcies al Ferran Almeida i la Montse Fernández s’ha mantingut viu el fil d’amistat entre les dues poblacions.

 

 

 

 

 

 

 

El viatge d’aquest setembre de l’alcalde i la regidora de cultura, Cristina Comas, coincidint amb la visita d’un grup de la Llar de les Persones Grans, ha tingut com a objectiu connectar millor les dues comunitats de la Tiana sarda i la Tiana catalana i encarrilar el pal de paller de l’agermanament: un intercanvi cultural i recuperar el contacte amb les escoles dels dos municipis.

L’home més vell del món

L’home més vell del món va viure durant molts anys a la Tiana Sarda. Tzio Antonio Todde va ser premi Guinness l’any 2001 com a la persona més vella del món. L’any següent, va morir amb 112 anys i 346 dies. 

“Venim a prendre nota d’aquesta recepta màgica, d’aquest elixir de l’eterna joventut. De ben segur que aquesta bonhomia i aquest saber fer en són un dels secrets”, va dir l’alcalde, Isaac Salvatierra.

Skip to content