Search
Close this search box.
Inici > Actualitat > Una delegació de la Mancomunitat de la Ribera Alta de València visita Tiana per ser referents en la recollida Porta a Porta

L’objectiu és conèixer de primera mà l’experiència de la recollida porta a porta i el funcionament de l’Associació PaP

  • Han comprovat de primera mà com funciona aquest sistema que ha situat Tiana com un dels municipis capdavanters dels índex de recollida selectiva de Catalunya

Una delegació de la Mancomunitat de la Ribera Alta de València encapçalada per Txema Peláez Palazón – President de la Mancomunitat de la Ribera Alta i regidor de Sumacàrcer, Josep Botella Pardo – Alcalde de Càrcer, José Forés Sanz – Alcalde de Llombai i David Salan Navarro – Coordinador del Servei de recollida de Residus conjuntament amb Josep Maria Tost, exdirector de l’Agència Catalana de Residus i el president de l’associació i alcalde de Vacarisses, Antoni Massana han visitat aquest matí Tiana, com a municipi membre i seu de l’Associació PaP, amb l’objectiu de conèixer de primera mà l’experiència del sistema de recollida de residus de porta a porta i el funcionament de l’associació cooperativa entre municipis.

Des de fa temps els ajuntaments de la Mancomunitat de la Ribera Alta estan sospesant la idea d’implantar aquest sistema de recollida de residus i crear una associació de municipis PaP amb l’objectiu de fer un pas més en la recollida selectiva de residus i aconseguir, així, uns més bons resultats en aquesta matèria de forma col·laborativa.

El programa ha inclòs una trobada institucional amb l’alcaldessa Marta Martorell amb representants polítics de la Mancomunitat i unes visites més tècniques per veure in situ aquest sistema de recollida de porta a porta i treballar amb els tècnics municipals. De fet, les dues realitats territorials han pogut intercanviar opinions i reflexions respecte les conseqüències de portar a terme una iniciativa com aquesta en la recollida.

Indicadors de residus a Tiana

Tiana, l’any 2020, va generar 450,6 kg de residus municipals per habitant. Aquesta generació esta a l’entorn de la mitjana metropolitana, que és de 427,5 kg per habitant. Tot i així, cal destacar que la recollida selectiva global va representar el 86,4% del total dels residus municipals, per sobre del que ha estat la recollida selectiva metropolitana, 37,4%. L’objectiu metropolità està en un 55% de recollida selectiva per a l’any 2025.

Destacar que la quantitat de matèria orgànica bruta recollida selectivament va ser de 118,4 quilos per habitant. A l’àrea metropolitana la quantitat mitjana està en 42,8 kg/hab. Pel que fa a la recollida selectiva d’envasos i altres: La recollida de les altres principals fraccions (paper, vidre i envasos lleugers) ha estat de 121 kg/hab. mentre que al conjunt de l’àrea metropolitana és de 68,9 kg/hab.

Skip to content