Search
Close this search box.
Inici > Actualitat > Un dron per patrullar des del cel

Vigilància per prevenir robatoris

Una de les utilitats més importants que té la renovada xarxa de càmeres de videovigilància és en els robatoris. Les càmeres d’ambient oferiran una visió més completa a la policia i els lectors de matrícules ajudaran els investigadors a controlar qui ha circulat per la zona on s’ha produït un robatori.

També permetrà incrementar la vigilància dels actes multitudinaris que se celebrin a Tiana per identificar les persones que provoquin incidents. Per aplicar les millores, es farà una prova pilot. L’Ajuntament llogarà un dron d’última generació per comprovar quina visió ofereix del poble des de l’aire.

“Ens ha de servir per a la vigilància de zones sensibles, pot llegir matrícules i pot estar a una alçada pràcticament imperceptible des del carrer”, explica l’alcalde, Isaac Salvatierra.

La idea és que el dron es pugui utilitzar en moments en què faci falta una vigilància panoràmica en temps real.

La caporala, Carla Albarracín, constata que comprar un dron d’aquestes característiques és molt costós i “ara mateix no és viable”, però sí que podria ser possible “llogar-lo per dies puntuals, que vingués un pilot i el fes volar per una zona concreta que ens interessi tenir controlada”.

Comunicaran els robatoris

L’Ajuntament també ha canviat la política de comunicació de dades policials. “Tradicionalment no s’han comunicat i ens sembla que s’ha de millorar”, assegura l’alcalde.

Per resoldre-ho, des d’aquest març es poden consultar les dades de robatoris amb força als domicilis per mesos, a través d’un nou espai al web municipal. L’espai s’actualitzarà segons la disponibilitat de les dades facilitades pels Mossos. “Si surten dades dolentes, les explicarem de la forma més honesta i prendrem les mesures que calguin per revertir-les”, afegeix Salvatierra.

De moment, però, Tiana ha començat l’any amb números molt millors en comparació a l’anterior. El gener es va registrar un robatori i el febrer, un altre. “Som el municipi del Baix Maresme que menys robatoris té. Estem treballant per reduir les xifres, tot i que som conscients que el risc zero no existeix”, diu l’alcalde.

La caporala admet que els robatoris són els delictes que més percep la ciutadania. I explica així l’arrencada del 2023: “Fem més controls, però també hi ha més proactivitat del ciutadà i un treball conjunt amb Mossos cada vegada més eficient”.

Ves al contingut