Search
Close this search box.
Inici > Actualitat > Treball en equip per millorar la vida de la gent

La foto d’aquesta pàgina crec que ajuda a entendre la cuina de l’Ajuntament. La feinada que hi ha tot sovint perquè les coses surtin bé. La imatge mostra l’última reunió de coordinació el dimecres abans de l’inici de la Festa Major: tècnics, voluntaris i càrrecs electes. Una sala plena a vessar de gent coordinant-se perquè tot surti perfecte.

Si mostro la foto és perquè s’entengui l’esforç que suposa la feina ben feta, en senyal d’agraïment a tots els qui fan possible cada dia que la màquina municipal rutlli. I també em serveix per explicar que aquest model de treball en equip és el que hem començat a aplicar en general per a aquells projectes d’envergadura més transversals, no només els de l’àrea de cultura. La Festa Major és més visible, perquè els actes són a l’espai públic i mouen molta gent, però la manera de treballar i la dedicació és la mateixa per a aquells projectes que es couen a foc lent i són menys vistosos.

Una d’aquestes àrees és la de la Policia Local. Els fruits dels canvis que anem fent no són immediats. I és cert que en els anys de pandèmia va haver-hi una davallada general de la criminalitat, i en part estem patint ara un repunt de casos arran d’aquest “retorn a la normalitat” en tots els àmbits de la vida. Però el full de ruta que marca el Pla Local de Seguretat és clar: més mitjans i més estructura. Anem avançant. La instal·lació del nou sistema de càmeres de videovigilància ha suposat una inversió important per a l’Ajuntament i l’ús puntual del dron marca un abans i un després en la gestió de la seguretat, especialment en actes sensibles com les nits de Festa Major, com s’ha demostrat aquests dies. L’Ajuntament posa més recursos i es coordina millor. Ara cal que la Generalitat també faci la feina. Falten almenys 4.000 mossos a tot Catalunya. I ens toca recordar, un cop més, que la competència en seguretat ciutadana i en ordre públic és dels Mossos, no pas de les policies locals.

Isaac Salvatierra: “Un agraïment a tots els qui fan possible cada dia que la màquina municipal rutlli”.

 

 

 

Les claus del mes

100 dies

En les pàgines d’aquest butlletí trobareu un llistat de les primeres accions d’aquests tres mesos de mandat.

Pla d’Actuació Municipal

El mandat sorgit de les urnes l’estem traslladant en el PAM, el full de ruta que guiarà l’acció de govern dels propers 4 anys.

Pressupost 2024

La primera etapa d’aquest full de ruta a 4 anys és el pressupost 2024. Estem enllestint la proposta.

 

Skip to content