Search
Close this search box.
Inici > Actualitat > Tiana tanca una Festa Major de Sant Cebrià participativa i multitudinària

4.000 persones van participar al ball de dissabte, en la nit amb més públic i menys incidents dels últims anys.

L’app de Festa Major ha tingut  8.415 visitants únics i 1.000 persones han visitat l’exposició d’imatgeria popular.

 

La Festa Major de Tiana 2022 ha omplert places i carrers durant quatre dies. Ha estat una festa major participativa i transgeneracional, que ha recuperat la tradició popular com a eix central de la festa.

Els actes més participatius van ser el ball de Festa Major de dissabte a la nit, amb l’orquestra Marinada, DJ Isidre i l’Orquestra Mitjanit. En el moment de màxima afluència es va arribar a les 4.000 personesa la zona del Parc de l’Antic Camp de Futbol, tant la pista com als entorns.

La nit de divendres, durant el concert de Lildami, 2.800 persones van omplir el Parc de l’Antic Camp de Futbol. La nit de dijous del pregó de Teresa París i el Toc d’Inici, 1.800 persones omplien la Plaça de la Vila. La tarda de dissabte, durant l’espectacle del Circ Vermut, a la plaça hi havia unes 800 persones.

La Plena de diumenge a la tarda va comptar amb unes 500 persones assegudes a les taules de joc i a la Descorxada, durant el pòrtic de la Festa Major, hi va haver 400 participants.

A més, unes 1.000 persones van passar per l’exposició “Passa a la Plaça” de can Riera on hi havia totes les figures d’imatgeria popular. El dia de més afluència va ser diumenge al matí amb 300 visitants.

L’app de Festa Major 

L’app de Festa Major ha tingut  8.415 visitants únics que han generat 13.641 sessions amb un total de 263.109 pàgines vistes. L’activitat més vista ha estat la Descorxada, 10 anys!. El dia més vist, el dissabte 17 de setembre. El 53% s’ha connectat amb Android, el 35% amb IOS i un 6.5% amb Windows.

Menys incidències al servei de whatsapp 

El whatsapp de l’Ajuntament de Tiana ha registrat aquesta Festa Major2022 3 incidències enviades per veïns i veïnes de Tiana. Són dels dies 13, 17 i 18 de setembre avisant de restes d’envasos en alguns parcs del poble i davant el Casal de Tiana.

L’any 2021, durant els dies de Festa Major, hi va haver un total de 10 incidències i queixes els dies 11, 14, 15, 18, 19 i 20 de setembre relacionades amb actes vandàlics a vehicles, pèrdua de cubells d’escombraries, restes de botellot, desperfectes del correfoc, papereres plenes, soroll, el tancament durant el dia de la Plaça Salvador Espriu que va deixar sense pas el veïnat i el tancament del Parc Doctor Mascaró.

Seguretat i mobilitat

Pel que fa a la seguretat, el dispositiu especial d’aquesta Festa Major  estava format pels cossos de les policies locals de Tiana i Montgat, les unitats de seguretat ciutadana dels Mossos d’Esquadrai les unitats d’Ordre Públic ARRO dels Mossos d’Esquadra, que no van intervenir. A més, durant la matinada de dissabte a diumenge van reforçar l’operatiu agents de la policia local d’Alella i Sant Fost. El dispositiu va comptar amb 5 controls que van permetre la intervenció d’una pistola Tasser, 3 armes blanques, una navalla multiús, unes tisores grans, un esprai sospitós i una bossa de substàncies estupefaents vegetal. Es van recuperar tres telèfons mòbils, dos dels quals ja s’han lliurat als propietaris. Es va trobar una bossa de mà, que també s’ha lliurat al propietari, i dos bitlleters i diversa documentació, com ara targetes bancàries, que estan a la comissaria de la Policia Local de Tiana.

Des de divendres a diumenge es van identificar 29 persones. La nit de dissabte a diumenge la policia va actuar amb criteris de prevenció, congruència, oportunitat i proporcionalitat. Hi ha una denúncia a la Policia Local per robatori amb violència i intimidació, i tres persones amb ferides lleus que es van atendre a les ambulàncies, a la zona del Parc del Camp de Futbol Vell. Segons les dades de la Policia Local no hi va haver actes vandàlics ni desperfectes a la via pública. La Policia Local de Tiana agraeix la col·laboració ciutadana i el civisme que s’ha viscut durant tots els actes de la Festa Major 2022.

Segons dades del Punt Lila gestionat per Cúrcuma, no va caldre fer cap acompanyament per agressions sexuals. La nit de divendres a dissabte van passar per la carpa 26 persones entre 15 i 24 anys i la matinada de dissabte a diumenge van passar pel Punt Lila 190 persones. Pel que fa a la mobilitat, el taxi gratuït per a veïns i veïnes va fer tres viatges i va acostar fins al seu domicili tres persones entre les 23 h i les 2 h la nit de dissabte a diumenge.

Skip to content