Search
Close this search box.
Inici > Actualitat > Tiana tanca la Festa Major més multitudinària i segura dels darrers anys

La Festa Major de Sant Cebrià 2023 s’ha tancat amb una alta participació en tots els actes i activitats i sense aldarulls. El dispositiu preventiu de seguretat va garantir el bon transcurs dels actes tant de divendres com de dissabte, la nit que va registrar l’assistència més massiva de participants.

No hi va haver incidents destacats en cap dels escenaris de la Festa Major. En els controls policials que es van fer en diferents punts del poble, amb l’objectiu de dissuadir els possibles aldarulls, es van identificar 53 persones i 6 vehicles.

Del total de persones identificades, 5 han estat proposades per a sanció per infracció a la Llei Orgànica 4/205 de substàncies o estris prohibits. De fet, es va requisar 1 esprai pebre.

Del total de vehicles controlats, un conductor va ser sotmès a les proves de detecció de drogues. El resultat ja s’ha lliurat a laboratori per a anàlisi i la Policia Local està a l’espera de rebre resultats per a tramitar o no denúncia d’ordenança municipal de circulació.

Es va realitzar una intervenció temporal d’alcohol a una menor de Montgat, es van identificar 3 joves de Badalona que van llençar taules i cadires d’un bar del poble. S’està pendent de contactar amb els responsables per a oferir la possibilitat de presentar denúncia.

La Policia Local està tramitant un informe a l’equip de menors infractors no imputables (DGAIA) sobre un requeriment que va ocasionar que part del dispositiu de seguretat s’aixequés, que s’identifiquessin persones i que finalment va ser totalment fals. Es tractaria de dos menors residents a Tiana.

El dispositiu preventiu

El dispositiu policial va comptar amb el suport dels Mossos d’Esquadra i va tenir dues fases diferenciades. Una primera fase fins a les 02:00 h, quan es van fer els punts de control de circulació i diverses identificacions de persones, i una segona fase de patrullatge intensiu en què la Policia Local intervenia només si hi havia algun requeriment o si els agents sorprenien algú fent qualsevol mena infracció greu.

El dispositiu va comptar amb un dron, que tenia l’espai d’acció delimitat a la zona del Parc de l’Antic Camp de Futbol, i que va permetre en tot moment veure possibles grups violents i el seu comportament. Des de l’aire es va poder saber en tot moment què passava a la zona on altres anys havien començat els incidents.

La carpa envelat va actuar també de filtre de seguretat, ja que va permetre que l’espai de festa estigués protegit a possibles llançaments des de la balconada de dalt del parc, un altre dels focus que havien originat l’inici d’aldarulls.

Ves al contingut