Search
Close this search box.
Inici > Actualitat > Tiana engega la segona edició dels Pressupostos Participatius
L’Ajuntament posa a la disposició de la ciutadania 100.000 euros per a noves inversions i millores al municipi

La ciutadania podrà tornar a fer propostes i decidir a què es destinen 100.000 euros del pressupost municipal 2022. Els principals objectius dels Pressupostos Participatius són implicar la ciutadania en la participació, debat i presa de decisions sobre el destí d’una part dels recursos públics, una major transparència i eficiència en la gestió municipal, conèixer les necessitats i prioritats de la ciutadania i ajustar la despesa municipal tenint en compte aquestes necessitats.

Així, l’Ajuntament de Tiana ha reservat 100.000 euros del pressupost d’inversions municipal perquè els ciutadans decidiu a què els voleu destinar, quins projectes voleu que es desenvolupin al municipi. Vosaltres teniu la paraula, podreu presentar projectes i un cop recollides totes les propostes, podreu votar les que considereu que són millor per Tiana.

Del 23 de març al 30 d’abril pots fer-nos arribar les teves propostes d’inversions per a la vila, només cal que estiguis empadronat a Tiana i siguis major de 16 anys (o facis els 16 anys al llarg del procés). També poden participar entitats inscrites en el Registre Municipal d’Entitats i Associacions, comerços ubicats al Municipi i Consells Municipals representats per membres de la societat civil.

Amb l’objectiu que els Pressupostos Participatius siguin plurals i inclusius, s’habilitaran trobades informatives i sectorials per donar informació i assistència. Fins i tot s’habilitarà un punt d’informació i votació itinerant, per facilitar l’accés a vot a tothom i no deixar ningú enrere.

En els propers dies es constituirà la comissió de garanties dels pressupostos participatius l’objectiu de la qual és el seguiment del projecte per garantir el seu correcte desenvolupament. Tanmateix, la Comissió té un important amb caràcter pedagògic ja que una dels seves principals funcions és la de facilitar la informació necessària als seus components perquè assoleixin un coneixement ampli del projecte i fomentar la deliberació com a pas previ al debat. Si en voleu formar part no dubteu en escriure a blancomg@tiana.cat.

Per tal d’explicar el procés a tota la ciutadania i aclarir tots els dubte que sorgeixin el dia 23 de març a les 18h convoquem la Audiència Pública de presentació del procés. Us hi podeu inscriure a blancomg@tiana.cat. Us hi esperem!

FASES DEL PROCÉS DE PRESSUPOSTOS PARTICIPATIUS

  1. Presentació del projecte i presentació de propostes: del 23 de març fins el 30 d’abril de 2022.
  2. Fase de validació -valoració tècnica dels projectes- i concreció de propostes (interna municipal amb entitats i veïns implicats): de l’1 de maig al 15 de juny de 2022.
  3. Fase de difusió i votació final dels projectes: del 16 de juny al 15 de juliol de 2022.
  4. Fase de tancament i avaluació del procés: del 16 de juliol al 14 d’agost de 2022.
  5. Fase de seguiment dels projectes: de l’15 d’agost al 31 de desembre de 2022.
Skip to content