Search
Close this search box.
Inici > Actualitat > Teresa París Torrell, pregonera de la Festa Major de St. Cebrià 2022

El pregó serà el dijous, 15 de setembre, i donarà inici a quatre dies de Festa Major.

La directora de l’Escola Bressol Municipal, El Més Petit de Tots, Teresa París, és la pregonera d’aquesta Festa Major de Sant Cebrià 2022. Durant gairebé 40 anys s’ha dedicat a l’educació dels infants de Tiana dels 0 als 3 anys. París ha recollit l’encàrrec de l’alcalde de Tiana, Isaac Salvatierra, i la regidora de Poble Viu, Cristina Comas,  amb il·lusió i la responsabilitat de donar el tret de sortida a la Festa Major de Tiana amb un pregó dedicat als valors del poble educador.

Teresa París va néixer a Tiana l’any 1957 i va estudiar magisteri a la Universitat Autònoma de Barcelona. És neboda de l’alcalde Josep París (1976-1979) i fundadora de l’escola bressol El Cangur, on va tirar endavant el seu projecte educatiu al llarg de 30 anys.

Un model d’èxit

Després de treballar en dues escoles de Barcelona, l’any 1983 funda El Cangur. La idea sorgeix quan un grup de mestres de l’antiga Cooperativa Escola Clavé li demanen que tingui cura dels seus fills i filles. “Va córrer la veu i vaig tenir molta demanda”, explica. I després que el Departament de Sanitat de la Generalitat de Catalunya derivés les competències sobre escoles bressos al departament d’ensenyament, la Teresa va poder obtenir els permisos i obrir l’escola bressol històrica del poble per on es calcula que han passat 1.200 infants.

El Cangur va ser una escola bressol pionera a Catalunya on permetia l’entrada al centre de les famílies: “Cada criatura necessita un temps”. “He lluitat molt per l’escola bressol on eduquem els infants en una etapa educativa més, encara que no estigui reconeguda”, explica la Teresa, que va voler canviar el concepte de guarderia, guardar, pel d’escola bressol on s’ensenyen coneixements.

A nivell educatiu i cultural, Tiana té molt a donar. Som un referent.

Aquest mateix model és el que va voler aplicar a l’Escola Bressol Municipal. L’any 2007 funda “Atenció Infantil Tiana” i guanya l’adjudicació de l’Escola Bressol Municipal. Aquell mateix any deixa la direcció d’El Cangur que va continuar en actiu fins al 2013 que va tancar les portes definitivament. Durant els anys que ha dirigit El Més Petit de Tots la Teresa ha ensenyat els primers coneixements a més de 1.700 infants dels 0 als 3 anys. Uns 3.000 nens i nenes han passat per les seves mans al llarg 40 anys, tota una vida dedicada a l’educació dels més petits i petites.

De fet, hi ha veïnat del poble que ronda la quarantena que van ser alumnes seus i que ara són pares dels seus alumnes: “Els he tingut d’alumnes i ara de pares. La gent segueix confiant en el model”. “Tiana està creixent moltíssim. És bo perquè enriqueix la vida de poble”, diu Teresa París que destaca que “a nivell educatiu i cultural, Tiana té molt a donar. Som un referent”.

Teresa París es jubila aquest curs a l’edat de 65 anys. Les famílies i el seu equip de l’escola bressol li van fer el comiat, on ja va explicar la filosofia del seu projecte educatiu aplicat a Tiana. I el 15 de setembre, el pregó de Festa Major reconeixerà la seva tasca amb el poble educador. La Festa Major de Tiana se celebrarà del 15 al 18 de setembre.

Ves al contingut