Search
Close this search box.
Inici > Actualitat > El Tast Tiana manté la participació i guanya en comoditat pels assistents

El Tast Tiana ha venut aquest any 4.916 tiquets de degustació de plats i vi. Els tiquets inclouen les tires de tast i vins i els tiquets individuals, així com els tiquets d’ampolles i copes. Això representa 368 tiquets més que l’edició del 2023, en què se’n van vendre 4.548. L’edició d’aquest any està a només 246 tiquets de diferència de l’edició del 2022 que va ser la més multitudinària dels darrers anys a conseqüència de la represa de la mostra gastronòmica i del vi després dels anys d’absència a conseqüència del COVID.

“És un nombre d’assistents molt similar a anys anteriors. La sensació és que estava tot molt més esponjat i això vol dir que hem estat capaços d’organitzar molt millor els espais i que la percepció de la gent és que no hi havia aquelles cues atapeïdes que potser hi havia anys anteriors. Però amb nombre de tiquets venuts no hi ha gaire diferència i, per tant, és una prova que hem optimitzat l’espai”, ha destacat l’alcalde Isaac Salvatierra.

L’edició d’aquest any ha comptat amb 16 restauradors i 7 cellers, a més de la caseta de venda de cervesa artesana i una altra de begudes no alcohòliques que aquest any va gestionar l’Agrupament Escolta i Guia Roger de Flor per al projecte solidari IMPAKTA.

El Tast Tiana 2024 ha volgut retre un homenatge a Pilar Solà Puyaltó amb els premis del jurat i la votació popular. El jurat va premiar el restaurant El Cau Brunet per la costella de vaca a baixa temperatura amb parmentier de patata. El premi de la votació popular va ser per al brioix de pollastre a l’ast de La Cuina de can Vilaró.

L’alcalde ha valorat molt positivament la presència de tots els restauradors locals per primer cop: “El Tast Tiana és un esclat amb l’arribada del bon temps i una activitat molt consolidada dins el poble que representa la nostra idiosincràsia: Ens agrada menjar bé i beure bon vi de la nostra DO. Tots els restaurants de Tiana hi han participat i això és una bona notícia perquè hem pogut fer arribar als veïns els nostres plats”.


Isaac Salvatierra també ha volgut destacar el projecte vinícola amb el qual treballa el govern des de fa 2 anys per recuperar el passat vitivinícola del poble i, alhora, l’objectiu de promoure la vinya i el vi com un motor econòmic més: “Després de l’etapa romana de fa més de 2000 anys i la de la Cartoixa com a centre de producció de vi estroncada per la fil·loxera, esperem ara engegar una tercera etapa daurada de recuperació dels terrenys que van deixar de conrear-se on va guanyar espai l’urbanisme i on hi va anar creixent massa boscosa que ens ha fet menys resilients davant l’amenaça d’incendis forestals. Amb tota l’estratègia de la vinya que estem fent confiem que puguem engegar la tercera etapa daurada del nostre poble amb la sort de pertànyer a una DO molt propera a Barcelona, petita, però d’una gran qualitat i amb tot aquest potencial que té per davant”.

Ves al contingut