Search
Close this search box.
Inici > Actualitat > Si ets resident estranger pots votar a Tiana a les eleccions municipals. Aquí, com fer-ho.
  • Les persones estrangeres s’han de donar d’alta al cens electoral per participar a les eleccions municipals 2023
  • És necessari manifestar la voluntat de participar fent el tràmit corresponent al web de l’Institut Nacional d’Estadística o a l’Ajuntament.

El 28 de maig del 2023 se celebraran les eleccions municipals, on la ciutadania triarà la composició del futur Ajuntament de Tiana. Si ets resident estranger i vols votar a les Eleccions Municipals cal expressar la voluntat de fer-ho abans de finals de gener del 2023, si ets ciutadà de la UE, i abans del 15 de gener del 2023, si ets d’un dels països amb acords de reciprocitat de vot.

Clica aquí per fer el tràmit.

Descarrega aquí els documents.

Aquí, Tota la informació.

Com fer-ho:

Per Internet: Per a això és necessari que l’Oficina del Cens Electoral disposi del vostre número d’inscripció en el Registre Central d’Estrangers (NIE). En aquest cas, haureu d’accedir  a la seu electrònica,  acreditar la vostra identitat, emplenar el formulari que se us presenti i enviar-lo. El termini acaba el 30 de gener de 2023. Heu d’acreditar la vostra identitat amb el sistema cl@ve o amb la clau de tramitació telemàtica (CTT) inclosa en aquesta comunicació i el vostre NIE.
CTT: (Si el CTT està en blanc, l’Oficina del Cens Electoral no disposa del vostre NIE. En aquest cas no podreu manifestar la vostra voluntat de votar per Internet, encara que podeu fer ho per correu postal

Per correu postal: Per a això haureu d’omplir la declaració formal adjunta, posar-la al sobre i enviar-la el més aviat possible i en tot cas no més tard del 30 de gener de 2023. El sobre no necessita franqueig.

Tots els ciutadans de la Unió Europea residents a Tiana poden manifestar la seva voluntat de votar al poble en les eleccions municipals en qualsevol moment, per Internet, si disposa de NIE i Cl@ve o als ajuntaments corresponents a la seva residència, utilitzant l’imprès oficial que tenen a la seva disposició i que també pot descarregar se des de la pàgina WEB de l’INE.

Països amb acord vigent:

 

Bolivia
Cabo Verde
Chile
Colombia
Corea
Ecuador
Islandia
Noruega
Nueva Zelanda
Paraguay
Perú
Reino Unido
Trinidad y Tobago

La relació de països podrà variar a mesura que entrin en vigor nous acords, fins al final del termini de presentació de les sol·licituds.

Skip to content