Search
Close this search box.
Inici > Actualitat > L’ACA remarca que el consum d’aigua per habitant i dia no pot superar els 90 litres

El consum estimat d’aigua que ha de fer cada família se situa entre els 80 i els 90 litres per habitant i dia, ha detallat l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA). L’ACA aclareix així un dubte que s’havia generat entre la població sobre el consum màxim permès per família, pel fet que fins ara només s’havia comunicat el consum màxim municipal total, incloent consums domèstics i no domèstics.

Dins la fase 1 d’Emergència per Sequera, els volums totals d’aigua que entrin al dipòsit municipal per a l’abastament de la població no poden superar els 200 litres per habitant i dia. “Aquests 200 litres és el volum total que pot consumir el poble i, si el superem, l’ACA ens pot sancionar com a municipi”, explica l’alcalde Isaac Salvatierra en unes declaracions a La Local que pots escoltar clicant aquí.

Aquests 200 litres inclouen tots els consums: domèstic, agrícola, comercial, neteja viària, equipaments municipals, etc. Com que només s’havia donat el topall global, es podia crear l’equívoc que la xifra equivalia al total domèstic. Ara l’ACA s’ha explicat: el consum estimat que ha de fer cada família se situa entre els 80 i els 90 litres per habitant i dia.

Aquesta setmana s’ha començat la campanya a les comunitats veïnals perquè a sàpiguen que no poden regar els jardins comunitaris ni omplir ni reomplir les piscines.

Totes les restriccions que aplica l’ajuntament, les que s’han d’aplicar totes les famílies i les recomanacions per a l’estalvi de l’aigua les pots trobar clicant aquí.

 

 

 

 

Skip to content