Search
Close this search box.
Inici > Actualitat > Sant Jordi al carrer

La diada de Sant Jordi es torna a celebrar al carrer en dues jornades organitzades conjuntament per l’ACIST i l’Ajuntament de Tiana. Per primer cop la diada se celebra un dia de cada dia. “El repte és que en un dia laborable puguem fer un poble viu”, ha explicat l’alcalde de Tiana, Isaac Salvatierra. El Sant Jordi d’aquest any s’ha treballat conjuntament amb diverses regidories, l’ACIST i la Biblioteca Municipal per fomentar la lectura i promocionar el comerç local.

El dissabte 20 d’abril hi haurà un vermut poètic amb Anna Tobias al carrer del Centre, a les 12,30 h, i el passatge Moragas es convertirà durant tot el matí en un punt de lectura de la Biblioteca can Bartau on s’hi presentarà la novel·la històrica “Els tres noms de Ludka”, de Gisela Pou en una nova edició del Tiana Llegim.

El 23 d’abril, la diada ocuparà el centre de Tiana, amb comerç al carrer,  amb parades d’artesania, entitats i signatures de llibres. La fira es farà als carrers Sant Cebrià, Lola Anglada i Centre fins a la Llar de les Persones Grans, i passatge Moragas, des de les 10 h fins a les 20 h. I al passatge Moragas hi haurà el punt de signatura dels autors locals durant tot el dia. Hi participen una 40 de paradistes entre entitats, artesans i comerços del poble. Entre les entitats participants hi ha la colla gegantera, l’Agrupament Escolta Roger de Flor, les Puntaires, l’Associació la Muntanya i el Centre Ocupacional Verge de l’Alegria. També hi haurà la parada JAM’75 amb motiu de l’any Joan Armengol i Moliner on es podrà aprendre a fer el joc de clown 1, 2, 3… Hueeevo!.

Hi haurà un espai gastronòmic al carrer del Centre per poder quedar-se a dinar i els bars i restaurants de la zona faran parada, també al carrer. Podreu esmorzar, fer el vermut o dinar a El 9 Xoco, La Cuina de can Vilaró, La Centraleta i l’Avi Mingo. També hi haurà dues food trucks: La Martineta i Thai.

A les 18 h es farà una Hora del Conte especial  a la biblioteca Can Baratau destinada als lectors més petits, a partir de 4 anys, amb “Una llegenda de paper”, a càrrec de Vidalfont Paper.

La signatura dels autors

Els autors locals signaran durant tot el dia al passatge Moragas i els llibres es podran comprar allà mateix, a la Llibreria Mi Bella Serendípia.

A les 12 h començarà la signatura d’autors locals amb Rubén Pellejero, Ferràn Vallespinós i Quima Utrera. A les 13 h signaran Jordi Fernando, Astrid Izquierdo i Albert Font. I a les 17 h Gemma Castanyer.

Afectació de mobilitat

El trànsit quedarà tallat des de les 9 h fins les 21 h, des del carrer Sant Cebrià fins al carrer del Centre a l’altura de la Llar de les Persones Grans. No es podrà aparcar ni circular pels carrer Sant Cebrià, Lola Anglada i Centre de les 9 h fins a les 21 h.

El veïnat del carrer les Flors, Vinyeta i Sant Domènech podrà accedir pel carrer Mediterrània i Lola Anglada. El veïnat del carrer del Centre amb entrada i sortida d’aparcament privat, tindrà accés per a poder fer la sortida del matí per anar a la feina o a l’escola fins a les 9 h del matí. L’accés quedarà restringit fins a les 21 h. L’organització ha previst començar a enretirar les parades a partir de les 20 h per poder agilitzar l’entrada del veïnat a partir de les 20 h, però no estarà tot totalment retirat fins a les 21 h.

La plaça d’aparcament per a persones amb mobilitat reduïda del carrer del Centre queda anul·lada durant la fira, però la Policia Local n’habilitarà una de provisional entre els carrers Centre i Anselm Clavé.

Skip to content