Search
Close this search box.
Inici > Rutes a peu > Rutes a la Serralada de Marina

La Xarxa de Parcs Naturals posa al teu abast una àmplia oferta d’itineraris i rutes per poder fer al Parc de la Serralada de Marina.

Hi trobareu des d’itineraris senyalitzats, que podreu fer seguint les indicacions i plafons informatius en les fites d’inici i  itineraris adaptats senyalitzats accessibles.

Excursió a peu de dificultat mitjana que transcorre per corriols i pistes del parc. L’itinerari és senyalitzat com a sender local (blanc sobre verd. SL-C 145).

És aconsellable portar aigua. Uns prismàtics ens permetran observar millor la fauna i gaudir de les bones panoràmiques. No llenceu deixalles ni arrenqueu cap mena de planta i procureu no destorbar la fauna.

El punt d’inici és la zona esportiva de Tiana que es troba a uns 500 m dels casc urbà, sobre la carretera BV-5008, que és la carretera que connecta Tiana amb la carretera de Badalona a Mollet o B-500. També s’hi pot accedir des de la mateixa B-500 venint de Badalona o Sant Fost de Campsentelles.

Accés en transport públic: Autobusos TUSGAL, amb connexió amb el metro Pompeu Fabra (línia 2) o bé a l’estació de Montgat de Rodalies.

Descarrega’t aquí l’app de la Xarxa de Parcs de la Serralada de Marina i fes la ruta.

 

Es tracta d’un itinerari curt i costerut que va de la zona esportiva de Tiana fins al coll de la Conreria pel camí de la font de l’Alba. En el passat, aquesta font va ser un paratge tradicional de passejada pels habitants de Tiana. Però després del gran incendi que va patir la Conreria el 1994, la font va perdre part del seu encant i atractiu. En l’actualitat, l’indret ha estat reconvertit en una àrea d’esplai i és adjacent a l’Observatori Astronòmic de Tiana, on hi ha un Punt d’Informació del Parc. La major part de l’itinerari transcorre per indrets assolellats, amb vegetació arbustiva. L’excursió passa pel davant, a la Conreria, del cementiri dels empestats, on hi ha enterrades les víctimes de la plaga de tifus icteroide, conegut com a còlera o pesta groga, que va patir el barri de la Barceloneta de Barcelona el 1870.

El punt d’inici és la zona esportiva de Tiana, que es troba a uns 500 m dels nucli urbà de Tiana, sobre la carretera BV-5008, que és la carretera que connecta Tiana amb la carretera de Badalona a Mollet o B-500. També s’hi pot accedir des de la mateixa B-500 provenint de Badalona o Sant Fost de Campsentelles.

Accés en transport públic: Autobusos TUGSAL, amb connexió metro Pompeu Fabra (línea 2) o bé a l’estació de Montgat de Rodalies.

Descarrega’t aquí l’app de la Xarxa de Parcs de la Serralada de Marina i fes la ruta.

 

Excursió llarga que transcorre per corriols i pistes del parc fins a arribar a un dels punts més alts del parc. L’itinerari està senyalitzat com a sender local (blanc sobre verd, SL-C 144)

És aconsellable portar aigua. Uns prismàtics ens permetran observar millor la fauna i gaudir de les bones  panoràmiques. No llenceu deixalles ni arrenqueu cap mena de planta i procureu no destorbar la fauna. 

El punt d’inici és la zona esportiva de Tiana que es troba a uns 500 m dels nucli urbà , sobre la carretera BV-5008, que és la carretera que connecta Tiana amb la carretera de Badalona a Mollet o B-500. També s’hi pot accedir des de la mateixa B-500 provenint de Badalona o Sant Fost de Campsentelles.

Accés en transport públic: Autobusos  TUSGSAL, amb connexió a la parada de metro Pompeu Fabra (línia 2) o bé a l’estació de Montgat de Rodalies (R2).

Descarrega’t aquí l’app de la Xarxa de Parcs de la Serralada de Marina i fes la ruta.

 

Itinerari circular, senyalitzat com a sender local (blanc sobre verd), SL-C 96, que recorre per pistes i corriols, la part oriental del municipi de Tiana , el carener del Rocar i els voltants de l’ermita de Mare de Déu de l’Alegria. És en l’entorn d’aquesta ermita on s’hauria situat el nucli romà de Villa Tiziana, origen de la vila de Tiana, i que encara avui conté un conjunt de bells i poderosos masos. El camí transcorre per entre boscos de pi pinyer, vinyes i camps de conreu, un suau paisatge mediterrani amb algun tram de pendent pronunciada. Un agradable passeig rural al costat mateix de la conurbació barcelonina. 

L’itinerari s’inicia al parc del’antic camp de futbol de Tiana, al costat del passeig de la Vilesa. S’hi arriba per la carretera BV-5008 de Tiana. Si s’entra pel sud de la vila serà per la sortida 23 de la B-20 o bé es pot entrar pel nord, venint de la B-500 o carretera de la Conreria.

Accés en transport públic: Autobús B29 (Badalona-Tiana) amb accés des de la parada de metro Pompeu Fabra a Badalona (línia 2) o l’estació de tren de rodalies de Montgat (R2). B34 i B35 (Montgat-Tiana) amb accés des de l’estació de tren de rodalies de Montgat (R2).

Descarrega’t aquí l’app de la Xarxa de Parcs de la Serralada de Marina i fes la ruta.

 • Circuit inclusiu Sumant Capacitats 41 – Tiana

  Color: Rosa
  Tipus de recorregut: Circular
  Accessibilitat: No apte amb cadira de rodes elèctrica, Joëlette i hand-bike
  Recorregut: 7 km
  Dificultat: Fàcil
  Desnivell positiu: 295 metres
  Desnivell negatiu: 295 metres
  Època recomanada: Tot l’any

   

 • Circuit inclusiu Sumant Capacitats 41A – Tiana

  Color: Blau
  Tipus de recorregut: Anada i tornada
  Accessibilitat:Apte per a cadira de rodes, joëlette i handbike
  Recorregut: 4,3 km
  Dificultat: Fàcil
  Desnivell positiu: 120 metres
  Desnivell negatiu: 120 metres
  Època recomanada: Tot l’any

   

 • Circuit inclusiu Sumant Capacitats 41C – Tiana
  Color: Verd
  Tipus de recorregut: Circular
  Accessibilitat: Apte per a Joëlette
  Recorregut: 3,2 km
  Dificultat: Fàcil
  Desnivell positiu: 106 metres
  Desnivell negatiu: 106metres
  Època recomanada: Tot l’any
Turó d'en Galceran
Torre de vigilància dels Nou Pins
Serralada de Marina
El Rocar
Previous slide
Next slide
Skip to content