Search
Close this search box.
Inici > Rutes a peu > Rutes saludables

La situació de Tiana, al peu de la Serralada de Marina, ens ofereix de teló de fons, entre el mar i la muntanya, una petxina de turons que l’embolcallen per tres costats. Rutes en plena natura.

Amb aquesta caminada podríem dir que tindrem una visió de 360° sobre perímetre urbanitzat de Tiana exceptuant la part sud i la urbanització de la Virreina.

Veurem i passarem prop tant d’edificis construïts fa segles, com per àrees de nova urbanització tipus ciutat jardí encara amb parcel·les per edificar. Farem un gran cercle al poble i trepitjarem les dues rieres principals que hi ha a ambdós costats del nucli urbanitzat.

És un recorregut distret que ens farà fer exercici sense grans exigències tot i que si es fa amb intensitat es nota, ja que no és un recorregut pla, hi ha baixades i pujades suaus freqüents.

Et recomanem l’App de Natura Local per fer aquesta ruta guiada i interpretada. Descarrega-te-la aquí.

Itinerari que ens porta des d’unes vinyes a 250 m d’altitud a unes altres més baixes i allunyades. El camí ens permetrà veure com va canviant el paisatge i trobarem indrets amb un encant especial. 

L’ermita de l’Alegria i el Rocar conviden a parar i gaudir del lloc amb la seva calma i bellesa.

Al llarg del camí, podrem fer nos una idea de com el conreu de la vinya actualment té el seu paper dins el petit ventall de paisatges agrícoles que encara trobem a Tiana, els de l’horticultura i la floricultura.

Cal tenir en compte que com que és un itinerari lineal s’haurà de tornar i per tant, passar dues vegades pel mateix lloc. Si decidiu començar per l’ermita de l’Alegria, llavors podeu fer només mig itinerari. 

Et recomanem l’App de Natura Local per fer aquesta ruta guiada i interpretada. Descarrega-te-la aquí.

Itinerari que ens mostrarà racons de la Tiana rural i forestal passant pel Rocar, la Riera d’en Font i fent camí a la vora d’hortes i alguna vinya.

L’entorn del Rocar i el camí carener té unes vistes fantàstiques.  Arribats en aquest punt començarem a baixar seguint un corriol entre un bosc de pi pinyer i antics conreus de garrofers i ametllers esquitxats per alguna barraca de vinya.

Finalment a la zona de la Virreina començarem a remuntar tot creuant la riera d’en Font i passant per La masia Can Roca abans d’arribar al punt d’inici.

Et recomanem l’App de Natura Local per fer aquesta ruta guiada i interpretada. Descarrega-te-la aquí.

Riera de Tiana
Coll de Vedrans
Camí de can Ballús
Entorn de l'Alegria
Previous slide
Next slide
Ves al contingut