Search
Close this search box.
Inici > Actualitat > L’Ajuntament redueix al màxim el reg als parcs i només farà el gota a gota als arbres

Tiana respon a l’excepcionalitat per sequera decretada per l’ACA i que afecta tots els municipis que s’abasteixen de la conca del Ter i el Llobregat. L’estat d’excepcionalitat suposa un graó més en les restriccions que ja s’aplicaven des del novembre de 2022, quan es va decretar la fase d’alerta.

L’Ajuntament ha reduït el reg als jardins i parcs públics al màxim per assegurar la supervivència de les plantacions. No es regaran les àrees de gespa i només es farà el reg d’arbres i espècies gota a gota. Des que es va activar la fase d’alerta els serveis municipals fan servir aigua de procedència freàtica per a regs amb dipòsit d’aigua i arbrat nou.

Pel que fa a la neteja viària, es redueix al mínim indispensable l’ús d’aigua i provindrà en la mesura del possible d’aigua freàtica. I quant a les instal·lacions municipals, el reg del camp de futbol de gespa artificial es redueix fins a un 50% només abans de competicions i partits de lliga amb una limitació de 450 m3/ha/ mes.

L’Ajuntament ha habilitat un espai al web municipal amb totes les restriccions i recomanacions de la fase d’excepcionalitat de la situació de sequera.

Restriccions per a la ciutadania

L’activació de la fase d’excepcionalitat implica un seguit d’accions per a la ciutadania per estalviar aigua:

Consum d’aigua

 • S’estableix una reducció de la dotació d’aigua  mitjana de 230 litres per habitant i dia. El 2021 a Tiana el consum domèstic d’aigua per habitant va ser de 147 litres, segons dades de l’ACA.

Reg de zones verdes particulars

 • Prohibició de regar la gespa dels jardins.
 • Pots fer reg de supervivència d’arbres o plantes del jardí gota a gota o amb regadora.
 • No facis servir mànega ni aspersors.
 • Prohibició de reg de zones verdes públiques i privades. Només es permetrà l’aigua de 20 h. a 8 h. per mantenir viu l’arbrat i fent–ho gota a gota o amb regadores amb la mínima quantitat d’aigua indispensable.

Ompliment de piscines

 • L’aigua potable per al reompliment parcial de piscines amb sistema de recirculació d’aigua queda limitat en les quantitats indispensables per garantir la qualitat sanitària.
 • Limitació en centres educatius, l’ompliment complet o parcial de piscines desmuntables de capacitat inferior a 500 litres per al bany d’infants.

Fonts ornamentals i altres elements estètics

 • Queda prohibit l’ompliment total o parcial de fonts ornamentals i llacs artificials.

Eliminació de pols

 • Es prohibeix l’ús d’aigua per eliminar pols i matèria en suspensió a l’aire.

Neteja de carrers

 • Es prohibeix als particulars l’ús de mànigues d’aigua per netejar carrers, paviments o façanes. La prohibició no inclou la neteja amb pal de fregar, amb galleda i esponja o amb sistemes de neteja d’alta pressió.

Instal·lacions esportives

 • Es manté el reg destinat a la pràctica federada de l’esport en les quantitats mínimes necessàries sense superar la dotació màxima de 450 m3/ha/mes.

Horts recreatius

 • Els usuaris dels horts municipals i resta d’horts recreatius han de fer servir l’aigua mínima indispensable, un sistema de reg gota a gota o regadora, i regar entre les 20 h i les 8 h. Amb l’activació de l’excepcionalitat, la limitació passa a ser del 50% del consum d’aigua habitual.

Professionals de l’agricultura

 • Els agricultors professionals han de reduir un 40% el consum d’aigua destinat a usos agrícoles.
Skip to content