Search
Close this search box.
Inici > Actualitat > Els Reis d’Orient arriben amb novetats. Els carters reials s’instal·len a can Riera el 28 de desembre

Els Reis d’Orient arriben aquest any amb novetats. Tiana dona la benvinguda als Reis amb una cavalcada comunitària entre entitats, artistes i voluntaris sorgits de la ciutadania. És l’espectacle de carrer que més gent aplega i compta amb unes 200 persones que la fan possible.

Aquest any la cavalcada estrena recorregut. El seguici reial baixarà des de la Conreria per la carretera fins la Plaça Jordana des d’on enfilarà el carrer Pep Ventura, Matas i Marquès de Monistrol. A la Plaça de la Vila els rebrà l’alcalde que els oferirà el pa i la sal i la clau del poble perquè puguin entrar a totes les cases i els Reis d’Orient faran el tradicional lliurament de regals.

La Plaça de la Vila tindrà de nou 4 cues: una per a cada rei i una d’inclusiva i per a nadons. D’aquesta manera s’agilitza el repartiment de regals i s’escurça l’espera.

La cavalcada de Tiana té 8 comparses més 3 carters que porten les bústies i obren el seguici de cada Rei. Aquest any hi ha una nova comparsa que s’incorpora a la cavalcada.

Els Carters Reials arriben el 28 de desembre

Els Carters Reials s’instal·len a can Riera el 28 de desembre. Durant totes les festes l’estafeta obre matí i tarda i mostra alguns dels secrets més ben guardats dels Reis d’Orient. Quatre patges reials atendran els nens i nenes perquè puguin ells mateixos llençar la carta a la bústia del rei que més els agrada. A l’estafeta hi trobareu cartes per poder omplir.

Horaris

  • Dies 28, 29 i 30 de desembre, 2 i 3 de gener.
  • D’11 h a 13 h i de 17 h a 19 h.
  • A can Riera

Qui fa possible la cavalcada?

La cavalcada compta amb la direcció artística de can Boter, amb Lluc Armengol com a coordinadorJosep Sebastià, del Taller del Lagarto, s’encarrega de la construcció i posada a punt de tots els artefactes i carrosses. El disseny de vestuari s’ha encarregat a Rosa Lugo i Núria Fàbregas, que s’ocupen, també, d’adaptar els elements antics i cedits, i vestir a més de 100 personatges. L’equip de maquillatge i perruqueria està coordinat per Esther Pié.

Les coreografies són d’Amèlia Boluda, que s’encarrega també de coordinar els assajos, i la música és de Xavier Maristany, que ha compost la banda sonora del seguici reial, i Roger Giménez, autor de la cançó bressol de la comparsa dels xumets.

La cavalcada compta amb un elenc d’actors i artistes locals, que s’ocupen, també, del muntatge de les andròmines i atrezzo, i 100 voluntaris d’entitats que des d’un mes abans assagen els passos de les comparses. Entre les entitats i col·lectius que participen hi ha l’Escola Municipal de Música i Dansa, l’Escola Ritmes de Badalona, Club Patinatge Tiana, Club Volei Tiana, Societat Recreativa Nou Pins, Xixarel·los del Teatre, Diables Trempera Nosatramu, Consell d’Infants, Llar de les Persones Grans i la Bandabòlit.

La cavalcada de Reis és possible gràcies a la col·laboració dels patrocinadors Can Reón, Tartera Electricitat i Finques Tiana. 

Ves al contingut