Search
Close this search box.
Inici > Actualitat > Recuperem la figura del Síndic
Logo grup municipal Junts per Tiana

Article del grup municipal de Junts per Tiana

L’any 2010 Tiana va perdre la figura del Síndic de Greuges. Ara, 13 anys més tard, recuperem aquesta figura que ha de permetre bastir un pont sòlid i just entre la ciutadania i la institució. La institució va quedar aturada per un bloqueig polític que, ara, s’ha desfet gràcies a l’acord de totes les forces polítiques. Perquè, tot i que calia una majoria reforçada del ple per a la seva elecció, finalment han estat tots els grups qui han votat a favor gràcies al diàleg i la negociació en positiu encapçalada pel govern.

La recuperació del Síndic és un pas de gegant per tenir un poble més democràtic: Ho és per la figura mateixa de la sindicatura: una eina de caràcter imparcial, amb un fort sentit de la justícia, que aculli el més feble i el defensi. Un element indispensable per escoltar i acompanyar la ciutadania sempre que calgui. Una figura que ha d’enfortir el caràcter democràtic del nostre poble. És una passa de gegant perquè crea consciència i ens educa a tots: un poble que sap que té un recolzament imparcial serà un poble capaç de no assumir el que sigui injust, serà un poble capaç de desplegar el diàleg com a eina de resolució de conflictes i un poble amb més consciència democràtica.

Junts per Tiana, des del seu naixement el 2015, ha treballat per recuperar aquesta figura clau per garantir i enfortir els drets de tots els tianencs i tianenques i que alhora ajuda a fer una millor tasca des del govern. Una figura que ha d’apoderar la ciutadania i reforçar l’Ajuntament com a institució al servei del poble.

Skip to content