Search
Close this search box.
Inici > Actualitat > Creixen les propostes als Pressupostos Participatius: se n’han presentat 83, 30 més que l’edició anterior

El nou model de Pressupostos Participatius ha fet créixer les propostes. En total se n’han presentat 82, 30 més que l’edició anterior, que se’n van presentar 52. De fet, ha estat l’edició amb més participació. De la Regidoria de participació s’ha volgut prioritzar per als pressupostos participatius de 2023 les actuacions relacionades amb les persones la salut i la sostenibilitat.

Del total,  34 han estat propostes de salut i 49 han estat de sostenibilitat. 30 de les propostes s’han fet en el punt itinerant amb les dinamitzadores dels pressupostos i 52 s’han fet via online mitjançant la plataforma. 9 de les propostes han sorgit a partir de les reunions amb entitats i els consells de participació ciutadana.

Tot i tenir un model acotat a projectes relacionats amb la salut i la sostenibilitat, la participació ha estat més alta que en les edicions anteriors. Ara les propostes entren en la fase de validació. D’aquestes 82 cal revisar si estan acotades als temes proposats aquest any i si són viables tant tècnicament com pressupostàriament.

Actualment, ja s’estan validant els projectes presentats i del 4 al 18 de desembre es podrà votar els projectes finalistes. Durant aquesta fase cal que la comissió de garanties estigui constituïda. Encara es pot entrar a formar-ne part enviant un mail a participació@tiana.cat.

Els pressupostos participatius són un mecanisme de democràcia participativa que permet a la ciutadania influir i decidir directament sobre els pressupostos públics, mitjançant processos de participació ciutadana, i pretenen promoure canals per tal que la ciutadania no sigui només observadora sinó, si ho desitja, intervingui de forma activa d’allò que passa a Tiana.

Comissió de garanties

Del seguiment del procés dels pressupostos participatius se n’encarrega la Comissió de Garanties. És un òrgan consultiu i informatiu creat específicament per al procés, que pren un paper central incidint en el seguiment i acompanyament de totes les fases.

En pot formar part qualsevol ciutadà empadronat a Tiana major de 16 anys, interessat a garantir la transparència i eficàcia dels pressupostos participatius, i ha de fer-ho en qualitat de particular o com a representant d’una entitat de la societat civil.

La Comissió de Garanties tindrà el suport i acompanyament del Grup Impulsor per l’assessorament tècnic del procés participatiu i del tractament de les propostes treballades en les diferents fases del procés. Les actes de les sessions de treball d’aquesta comissió estaran a disposició de qualsevol ciutadà de Tiana que les sol·liciti.

 

Skip to content