Search
Close this search box.
Inici > Actualitat > Pressupostos municipals 2024

El 17 d’octubre passat va tenir lloc a l’Ajuntament de Tiana el Ple per aprovar els pressupostos municipals per al 2024.  Junts per Catalunya vam haver de votar en contra de la seva aprovació. Per què?

La proposta del govern és la d’apujar l’IBI en un 24,72% aquest any vinent.  Des de Junts per Catalunya, entenem que per poder cobrir les despeses de l’Ajuntament es necessiten ingressos, i per això en el seu moment vam fer el nostre plantejament a l’alcalde, proposant que fos una pujada esglaonada, en dos o tres anys perquè l’impacte a les famílies, que estan patint l’increment de les quotes mensuals de les seves hipoteques i que moltes són famílies que tenen nens i nenes amb edat escolar, no fos tan gran. La resposta de l’actual govern municipal va ser NO.

Es necessiten diners, i hi ha una sèrie de conceptes, com la menor recaptació de les plusvàlues i de les llicències d’obres que han rebaixat molt els ingressos municipals, cosa que ja sabia abans de les eleccions. I nosaltres pensem que s’hauria pogut començar a fer un increment i repartir-lo al llarg del temps. Però és clar, això no dona vots.

Aquest govern incrementa la despesa en 1.797.422€ i  no dona cap exemple d’austeritat; no inverteix en més seguretat al poble, no augmenta el nombre d’agents municipals ni s’ha incorporat cap Dron al cos, tampoc hi ha prevista cap inversió per facilitar la mobilitat entre els diferents nuclis urbans, ni taxi a demanda, ni arranjament dels camins, ni facilitat de transport per anar a Barcelona. No s’augmenten les subvencions a les entitats com La Sardanes, Visigodia, Coral Joventut Tianenca, Descorxats, Escola Timó, etc.

I a més d’aquesta apujada de l’IBI a què haurem de fer front els tianencs i tianenques, l’Ajuntament  haurà de demanar un crèdit d’1.323.950 euros, que malgrat sigui a un interès baix o zero, el capital, el 1.323.950 euros sí que s’haurà de retornar i encara no se sap com. Potser tornant a augmentar l’IBI?

Skip to content