Search
Close this search box.
Inici > Actualitat > Pressupostos: idees més que números

El passat dia 17 d’octubre, el Ple de l’Ajuntament de Tiana va aprovar inicialment els pressupostos de cara l’any vinent. No va ser cap sorpresa donat que el govern té majoria absoluta; és a dir, resultava
absolutament indiferent el vot de l’oposició i davant el que és inevitable, cal actuar de manera congruent.
Els socialistes vàrem votar a favor per tres raons fonamentals: la primera, cap altre grup o regidor no adscrit va presentar cap alternativa de pressupost a la del govern, més enllà de qüestions molt puntuals en algunes partides; segona, ho vàrem fer per responsabilitat perquè Tiana, per poder funcionar correctament, necessita uns pressupostos; i la tercera és que el govern ens va acceptar les modificacions que vàrem presentar durant el debat.

Les nostres propostes, acceptades, es relacionen amb el suport a diverses demandes de barris presentades a través de les associacions de veïns i, sobretot, en la posada en marxa d’un programa plurianual d’uns 500.000 euros per aplicar tots els compromisos solemnement adquirits en plenaris amb relació a la lluita contra el canvi climàtic i la transició energètica. Fins ara, molta doctrina i poca acció i és hora d’actuar. I per no complicar més l’estat de l’economia municipal, hem condicionat el desenvolupament del programa a la consecució d’ajuts supramunicipals que cobreixin almenys un 75% de les inversions.

Un pressupost, en realitat, són idees més que números; i a manca de propostes alternatives, hem volgut completar la del Govern amb un parell d’idees que ajuden a millorar Tiana. Pels socialistes, fer oposició és això. En canvi, no vàrem votar a favor de la pujada d’impostos proposada pel govern, per diferents raons que explicarem en un altre article.

Miquel Santiago, l’únic regidor socialista, estic sempre a la disposició de tots els tianencs i tianenques. Cada dilluns, de nou a dotze del matí, us puc atendre al meu despatx de l’Ajuntament.

Skip to content