Search
Close this search box.
Inici > Actualitat > La Policia Local reprèn les campanyes de seguretat amb el Servei Català del Trànsit

La Policia Local de Tiana inicia novament la participació en les campanyes coordinades pel Servei Català del Trànsit on col·laboren totes les policies locals de Catalunya i els Mossos d’Esquadra.

Aquestes campanyes institucionals i coordinades pel Servei Català del Trànsit es fan mensualment. Cada campanya es dedica a un tema diferent i estan adreçades a garantir la seguretat dels conductors, passatgers i vianants. Les campanyes es fan per comprovar aspectes de la seguretat passiva com el cinturó de seguretat, però també que es respectin els semàfors i possibles infraccions per no respectar al vianant. A més es fan controls d’alcohol i substàncies.

La pròxima campanya serà entre el 8 i el 14 de febrer amb controls aleatoris de drogoalcoholèmia.

Gairebé la meitat dels conductors morts l’any passat en accident de trànsit, un 48,9%, havien consumit o bé alcohol, o drogues o fàrmacs, segons dades de l’Institut de Medicina Legal de Catalunya publicades a l’Anuari Estadístic d’Accidents de Trànsit a Catalunya 2015.

Els principals efectes del consum d’alcohol en la conducció són l’augment del temps de reacció, problemes de percepció, d’atenció, control i coordinació, així com l’increment de la somnolència. A més, tot i que se circuli amb una taxa d’alcoholèmia dins dels marges legals permesos, el risc d’accident pot incrementar, atès que l’única taxa segura és 0,0%. Cal recordar que superar la taxa d’alcohol de 0,60 mg/l en l’aire espirat és delicte penal i pot comportar una pena de presó de fins a sis mesos i la retirada del permís de conduir durant com a mínim un any.

Ves al contingut