Search
Close this search box.
Inici > Actualitat > Ple Extraordinari del 9 d’abril de 2024

Ple Municipal Extraordinari i Urgent del 9 d'abril de 2024

El ple ha aprovat amb set vots a favor i 4 en contra la ratificació de la convocatòria d’urgència. El regidor de Junts per Tiana, Sergi Manzanares, excusa la seva presència.

En la intervenció inicial, l’alcalde ha exposat que la nova licitació “s’emmarca en el projecte del Govern municipal en el poble educador. Per tant, tot té un sentit”. Durant la seva intervenció Isaac Salvatierra ha destacat la qualitat del servei: “Hem tingut una escola bressol de molta qualitat, ho hem de dir més i ho hem sentit poc aquests dies. Aquest ple ha de servir per remarcar el tresor que tenim en aquest poble i per millorar les condicions laborals de les treballadores farà”.

“Hem treballat perquè el plec blindés uns salaris dignes. Mai fins ara cap govern s’havia reunit amb les treballadores”, ha conclòs l’alcalde.

La regidora d’educació ha exposat els principals canvis del plec que “corregeix els desequilibris en termes salarials que hi havia hagut en les anteriors bases de la licitació de l’Escola Bressol”. “Aprofitem, per tant, la finalització del contracte vigent per millorar allò que no van fer bé el 2019. Per altra banda, també hem baixat de 75 a 44 la puntuació per criteris que depenen d’un judici de valor, i per tant augmentem aquells criteris automàtics sense tocar els 25 punts que tenen a veure amb l’oferta econòmica”, ha afegit Eulàlia Serrat.

El regidor no adscrit ha argumentat la seva disconformitat en què no s’havia fet un pla de viabilitat. En aquest cas la Secretaria Municipal va explicar que no es tracta d’un contracte de concessió de serveis i, per tant, no aplica, perquè es tracta d’un tema de “naturalesa jurídica”.

El portaveu d’ERC, Àlex Vanboven, va qüestionar la feina del govern a l’hora de treballar els plecs. El portaveu del PP, Diego Parra, va remarcar que s’han centrat més en les condicions laborals de les treballadores en comptes de debatre el model d’escola bressol. Des de Junts per Catalunya, Montse Torres, ha demanat perquè s’han rebaixat la despesa en algunes partides del servei. El portaveu del PSC, Miquel Santiago, ha explicat que està d’acord amb el fons de la licitació pel que fa a la millora salarial del personal, però no en com s’ha resolt el plec i anuncia que no votarà i abandona el ple. La portaveu de Junts per Catalunya, Montse Torres, es manifesta en el mateix sentit i no vota, tot i que no abandona la sala.

 

Els diferents portaveus s’han mostrat descontents per la convocatòria del ple extraordinari a les 9 h del matí. L’equip de govern argumenta que es tracta d’una situació excepcional que no ha de repetir-se per norma.

El ple municipal, mes a mes

Ple del 7 de maig del 2024 Els ajuts per al casal d’estiu han centrat el ple municipal del mes de maig. ORDRE DEL DIA DEL PLE Vídeoacta i documentació El ple ha aprovat per unanimitat les bases per a la concessió d’ajuts a casals d’estiu. Les bases han…
Ple Municipal Extraordinari i Urgent del 9 d’abril de 2024 El ple ha aprovat amb set vots a favor i 4 en contra la ratificació de la convocatòria d’urgència. El regidor de Junts per Tiana, Sergi Manzanares, excusa la seva presència. ORDRE DEL DIA DEL PLE Vídeoacta i documentació…
Ple del 2 d’abril del 2024 La nova ordenança pels abonaments de la piscina municipal i la nova dotació per al Casal d’Estiu centre el ple municipal del mes d’abril.  ORDRE DEL DIA DEL PLE Vídeoacta i documentació El ple municipal del 2 d’abril va acordar la pròrroga per…
Skip to content