Search
Close this search box.
Inici > Actualitat > Ple municipal del 2 d’abril de 2024

Ple del 2 d'abril del 2024

La nova ordenança pels abonaments de la piscina municipal i la nova dotació per al Casal d’Estiu centre el ple municipal del mes d’abril. 

Ple 2 d'abril 2024

El ple municipal del 2 d’abril va acordar la pròrroga per a l’any 2025 del conveni amb el Departament de Drets Socials de la Generalitat, referent a la Residència Sant Cebrià per unanimitat. El conveni vigent que ha quedat renovat preveu 32 places de residència assistida i 20 de centre de dia per a gent gran, per a 365 dies.

La regidora de Drets Socials, Susanna Capell, ha volgut reclamar a la Generalitat la creació de places públiques de forma urgent, atès que no són suficients per atendre a les persones que ho necessiten. Els canvis demogràfics, l’augment de l’esperança de vida i la disminució de la natalitat, ens indiquen la necessitat de planificar i generar més places per a les persones grans”.

També ha informat el ple de l’inici dels treballs amb la Diputació de Barcelona per implementar a Tiana la xarxa Respir. El Servei Residencial d’Estances Temporal i Respir és un programa de suport dirigit a les famílies cuidadores que tenen a càrrec seu persones majors de 65 anys amb dependència. Té com a finalitat millorar la qualitat de vida de les famílies cuidadores, proporcionant-los un temps de descans i donant resposta a determinades situacions familiars imprevistes.

El portaveu del PP, Diego Parra, no es va oposar a la renovació del conveni tot i que adverteix que un cop acabi la pròrroga cal “posar-se a treballar per saber quin enfocament se li vol donar a la residència”. El portaveu del PSC Miquel Santiago, va destacar que “és crucial redoblar els nostres esforços per assegurar aquest Servei vital”.

El ple va aprovar per unanimitat el conveni amb el Consell Comarcal de la delegació parcial de competències en el marc de la política activa d’ocupació del Programa de Treball i Formació. El conveni sobre el Maresmusic 2024 es va aprovar amb l’abstenció del regidor no adscrit que preguntar quins efectes té un certamen d’aquest tipus a nivell local. El govern municipal li va respondre que aporta visibilitat als joves emergents.

Millores a la piscina municipal

El ple va aprovar amb el vot a favor de tots els grups municipals i l’abstenció del regidor no escrit la modificació de l’ordenança fiscal núm. 15 reguladora de la taxa per a la prestació de serveis de piscines i elements complementaris i instal·lacions esportives municipals. El regidor d’Esports, Sergi Manzanares, va explicar les línies de millora que s’han aplicat aquest any al servei de la piscina municipal en el context de canvi climàtic i sequera: “Aquest estiu la piscina municipal estarà adaptada al context de canvi climàtic que estem vivint, a la demanda d’entrades i la situació de sequera. Hem fet una regularització dels preus de les entrades i abonaments. S’ha fet un reajustament del número d’abonats dels municipis de Tiana i Montgat”.

Pel que fa a les millores, s’instal·larà gespa artificial i es repassaran les juntes de la piscina petita per evitar fuites. Es canvia l’app d’accés per a garantir el control de l’aforament i millorar la reserva i compra d’entrades. També s’han implantat mesures per evitar el “sobreaforaments”.

El regidor no adscrit anuncia al ple que presentarà al·legacions a l’ordenança perquè inclogui el lloguer per temporada dels equipaments esportius. 

La proposta d’acord també inclou l’actualització de l’ordenança de lloguer d’equipaments esportius.

L’aprovació inicial de l’expedient de modificació de crèdit 6/2024 tira endavant amb el vota a favor de Junts per Tiana, les abstencions de PSC, JxCAT, PP, ERC i el vot en contra del regidor no adscrit.

Acord amb les AFAs pel casal d’estiu

L’acord preveu la dotació per al nou casal d’estiu municipal en col·laboració amb les AFAs. “Un dels objectius d’aquest govern és que tots els infants del poble tinguin garantit el dret d’accés al lleure educatiu, i així quedava reflectit als pressupostos municipals amb la partida de Promoció Educativa”, ha explicat la regidora d’Educació, Eulàlia Serrat. “Treballem conjuntament amb les AFA perquè Tiana torni a tenir un Casal d’Estiu Municipal aquest mateix estiu, amb la seva experiència i lideratge i amb el suport econòmic de l’Ajuntament”, ha afegit. El regidor no adscrit Albert Sales ha votat en contra argumentant que “això no és un Casal d’Estiu Municipal”.

El portaveu d’ERC, Àlex Van Boven, “no podem ni votar a favor perquè el que estem esperant en pressupostos en dèficit és fer modificacions de crèdit esperant que quadri el pressupost. Tampoc podem votar en contra perquè ens va assegurar que seria de cara al Maig-Juny que presentaria les modificacions de crèdit. Com a mostra de confiança que ho farà no li votarem en contra”. Diego Parra del PP, intervé per recordar que ja va dir a les informatives “que no entenia el conveni amb les AFAs que van cobrir l’espai que va deixar l’Ajuntament de Tiana”. La portaveu de JxCAT, Montse Torres, va intervenir al ple per dir que “és urgent una reunió de seguiment de pressupost”. Miquel Santiago del PSC, va reclamar que és “necessari iniciar retallades de despeses de manera eficient i equitativa”. La regidora d’Educació va respondre als vots en contradient que no donar suport a la proposta d’acord és “votar en contra de l’educació en el lleure”.

L’aprovació inicial de l’expedient de modificació de crèdit 7/2024 al Pressupost Municipal s’aprova amb els vots a favor de Junts per Tiana, les abstencions de PSC, JxCAT, PP, ERC i el vot en contra del regidor no adscrit. Part de la partida servirà per finançar el servei de vigilància amb dron i la calibració del sonòmetre i el radar de la Policia Local, entre d’altres.

El ple va aprovar per unanimitat la revocació de la delegació a favor de la Junta de Govern de declaració de lesivitat dels actes de l’Ajuntament. Pel que fa a la licitació del Servei d’escola bressol municipal, es retira el punt.

Precs i preguntes

En el punt de precs i preguntes, el PSC sobre millores a la zona de la Ciutadella. El regidor Miquel Santiago demana “si s’ha establert un calendari d’actuació per abordar les preocupacions plantejades” pels veïns i veïnes durant una visita amb el grup socialista amb l’alcalde. La regidora Núria Amado, responsable de la via pública respon que s’està seguint el PAM amb el calendari de millores a diferents zones del poble amb una visió “d’interès general” i que algunes de les millores ja s’han fet.

El ple municipal, mes a mes

Ple del 2 de juliol del 2024 Els nous ajuts econòmics per a l’habitatge han centrat el ple municipal del mes de juliol. ORDRE DEL DIA DEL PLE Vídeoacta i documentació ORDRE DEL DIA L’alcalde enceta el ple municipal donant la benvinguda al nou secretari municipal que s’ha incorporat…
Ple del 4 de juny de 2024 El pacte de poble per a la convivència i la participació dels veïns i veïnes per primera vegada segons el reglament de participació ciutadana centra bona part del ple municipal. ORDRE DEL DIA DEL PLE Vídeoacta i documentació El ple ha aprovat…
Ple del 7 de maig del 2024 Els ajuts per al casal d’estiu han centrat el ple municipal del mes de maig. ORDRE DEL DIA DEL PLE Vídeoacta i documentació El ple ha aprovat per unanimitat les bases per a la concessió d’ajuts a casals d’estiu. Les bases han…
Ves al contingut