Search
Close this search box.
Inici > Actualitat > Ple del 12 de setembre de 2023

Ple del 12 de setembre de 2023

La compra centralitzada de llum i gas centra el ple ordinari de setembre

El ple del dimarts 12 de setembre va aprovar tres convenis sobre eficiència energètica i gestió de residus. El conveni de delegació de competències amb el Consell Comarcal del Maresme per a la compra agregada d’energia elèctrica i gas natural i l’assessorament tècnic i gestió en matèria d’energia es va aprovar per 12 vots a favor i l’abstenció del regidor no adscrit. 

La proposta d’acord habilita el Consell Comarcal per acollir-se als acords marcs licitats per la central de compres de l’Associació de Municipis de Catalunya. Aquesta compra agregada permet assolir uns preus més barats.

També incorpora la figura del gestor energètic comarcal.

L’alcalde, Isaac Salvatierra, va donar dades sobre l’augment del preu del consum de llum i gas als edificis i instal·lacions municipals i a l’enllumenat públic.

La pujada del preu de la llum a Espanya es deu a una sèrie de factors que estan afectant el mercat elèctric espanyol, com són la crisi del gas natural, la baixada de la producció hidroelèctrica i el conflicte a Ucraïna, on es troba part de la infraestructura de gasoductes que abasteixen Europa. Tot plegat agreujat per la incertesa geopolítica mundial.

També ha influït a la pujada dels preus la baixada de la producció hidroelèctrica, a causa de la manca de pluges, i el canvi climàtic.

Consums energia Ajuntament 2013–2023

També es van aprovar per unanimitat l’adhesió al conveni marc subscrit entre l’Agència de Residus de Catalunya i els sistemes col·lectius de responsabilitat ampliada del productor de piles i acumuladors i l’adhesió al conveni marc subscrit entre l’Agència de Residus de Catalunya i els sistemes col·lectius de responsabilitat ampliada del productor de residus d’aparells elèctrics i electrònics.

Si ho estàs mirant des d’un mòbil, clica aquí.

El ple municipal, mes a mes

Ple 6 de febrer del 2024 La constitució del Consell Consultiu i Assessor de Mitjans de Comunicació Municipals de Tiana centre el ple municipal. ORDRE DEL DIA DEL PLE Vídeoacta i documentació ORDRE DEL DIA 1.- Aprovació de l’acta de la sessió ordinària del dia 9 de gener. 2.- Assumptes…
Ple del 9 de gener del 2024 El pla municipal per a emergències centra el ple municipal del mes de gener. ORDRE DEL DIA DEL PLE Vídeoacta i documentació ORDRE DEL DIA 1.- Aprovació de les actes corresponents a les dues sessions celebrades el dia 12 de desembre de…
Ple Extraordinari i Urgent Acord ampli per actualitzar l’IBI: l’aprovació de l’ordenança fiscal centra el ple extraordinari i urgent ORDRE DEL DIA DEL PLE Vídeoacta i documentació Notícia a La Local L’Ajuntament de Tiana ha aprovat l’actualització de l’IBI per al 2024 amb un gran acord de quatre forces…
Skip to content