Search
Close this search box.
Inici > Actualitat > L’Ajuntament combat les plagues dels arbres amb marietes

L’Ajuntament de Tiana ha començat el tractament de les plagues en l’arbrat públic amb marietes. Es tracta del depredador natural del pugó que afecta les xicrandes provocant la caiguda de les fulles i la melassa, que és la que fa que el terra quedi brut i enganxifós.

Els nivells alts de paràsits a can Gaietà i Les Costes ha fet tirar endavant el projecte amb organismes de control biològic amb els enemics naturals del pugó i altres paràsits, les marietes. Es tracta d’una gestió integrada per minimitzar els tractaments fitosanitaris i per prevenir futures plagues.

Aquesta setmana s’han alliberat marietes a cals Frares, a can Gaietà; la ronda Ernest Lluch, a Les Costes; i la Plaça de la Vila. Hi ha altres punts on de mica en mica s’aniran alliberant els insectes com l’Avinguda Isaac Albéniz, el parc del Antic Camp de Futbol o el carrer del Centre.

El control de plagues de l’arbrat urbà es pot fer de manera preventiva o reactiva segons si es fa abans o després de l’aparició de la plaga. L’ús de feromones o la incorporació de marietes poden donar grans resultats.

Skip to content