Search
Close this search box.
Inici > Actualitat > Oxigen a la vida de les famílies. Més hores de cangur gratuït a Tiana

L’Ajuntament de Tiana impulsa un programa per disposar de més hores de canguratge gratuït obert a totes les famílies del poble, en col·laboració amb el Consell Comarcal del Maresme i la Generalitat. S’hi destinaran uns 27.000 euros, però encara no s’ha decidit en quines franges s’oferirà perquè, abans, el govern de Tiana vol conèixer les necessitats reals de les famílies.

Inversió en clau de gènere

El programa municipal s’ha batejat com a Temps per cures, temps per tu a Tiana i té un objectiu doble que casa molt amb les polítiques d’igualtat que impulsa des de fa mesos l’Ajuntament:  consolidar el dret a les cures de les nenes i nens; i alliberar temps per a les famílies, especialment per a les dones, a qui, majoritàriament, s’ha atribuït la tasca de cuidar els infants. El programa també busca generar nova ocupació de qualitat en el sector dels monitors i els professionals del canguratge. De fet, bona part dels diners serviran per contractar el personal que s’encarregarà del canguratge dels infants, i la licitació es farà des del Consell Comarcal tan bon punt Tiana esculli quina mena de canguratge vol oferir.

La regidora d’Igualtat, Susanna Capell, explica que hi ha diverses opcions. Per exemple, els diners es poden destinar a un servei fix per cada tarda, després de l’escola; a un servei els dissabtes al matí per tal que les famílies puguin aprofitar per anar a fer encàrrecs; a un servei de canguratge a domicili; o a un servei de canguratge vinculat a altres activitats que s’organitzin a Tiana, amb la idea que els monitors puguin fer-se càrrec dels infants mentre les famílies assisteixen als actes que es fan a la mateixa hora.

Testos a les famílies abans de decidir

L’Ajuntament distribuirà una enquesta a l’institut, les escoles i l’escola bressol. La idea és que les famílies la responguin i el govern tingui clares les necessitats. També s’aprofitarà l’enquesta per demanar si hi ha interès en nous serveis com un casal municipal d’estiu. En les pròximes setmanes, amb els resultats a la mà, el govern decidirà quina mena de canguratge estrena.

Skip to content