Search
Close this search box.
Inici > Actualitat > Orgull LGTBI a Tiana

Avui 28 de juny, 28J, reivindiquem els drets dels quals encara estan privant al col·lectiu LGTBI.

Set de cada 10 persones oculten la seva identitat sexual o de gènere a la feina. La meitat de les persones del col·lectiu pateixen discriminacions a l’àmbit laboral i una de cada quatre són víctimes d’assetjament laboral. L’esperança de vida de les persones LGTBI és més baixa i la tasa de suïcidi es troba per sobre de la mitjana global. A més a més, el 80% de les persones trans es troben en situació de desocupació.

Vivim temps de crisi i de drets anul·lats i d’amenaça permanent per part de l’extrema dreta, i per això el dia per a l’alliberament sexual i de gènere és imprescindible. I, sobretot, és necessari que treballem i batallem juntes pels drets de les persones LGTBI i de la classe treballadora, vingui d’on vingui: ens cal una renda bàsica universal, un sistema sanitari per a tothom, tancar amb els CIEs i amb la llei d’estrangeria, una legislació que garanteixi el dret a l’habitatge digne per a tothom i posar punt final a la repressió i a la violència policial.

Descarrega aquí el manifest 2023

Acte a Tiana LGTBI

A Tiana commemorarem el dia i reivindicarem aquests drets el pròxim dilluns, 3 de juliol amb la lectura del manifest a càrrec de Carles Domènech.

Ho farem en el marc d’un acte educatiu, amb un espectacle familiar, Blauró, al pati de les moreres del Casal. Una història que parla sobre la identitat de ser qui vulguis ser a través dels colors. L’acte acabarà amb un berenar i música. I hi haurà un espai de sensibilització en defensa de la diversitat sexual i de gènere i un taller de creació de xapes a càrrec de Sida Studi.

Serà dilluns, 3 de juliol, a les 18 h al Casal.

Skip to content