Search
Close this search box.
Inici > Actualitat > Objectiu 90 litres: anem pel bon camí
Isaac Salvatierra. Alcalde.

Article d’Isaac Salvatierra, alcalde Tiana

Les dades de consum d’aigua domèstica del febrer són per fer–nos sentir orgullosos. En un mes, hem reduït el consum 20 litres per persona al dia (dues galledes d’aigua per persona i dia). Això és bo, però no podem abaixar la guàrdia. Sobretot perquè la pluja que ha caigut els últims dies encara és insuficient.

L’objectiu ha de ser consumir 90 litres per persona i dia. Quan l’ACA diu que el consum màxim per persona i dia és de 200 litres cal tenir en compte que parla de la dotació total de cada municipi (consum domèstic, comercial, serveis municipals, etc.) El consum que ha de fer cada persona s’ha de situar entorn els 90 litres per persona i dia. A la factura trimestral que rebem d’Agbar, això son en total 8 m3 per persona. Si la família és de 2 membres: 16 m3; si ho és de 4 membres, 32 m3, etc.

Anem pel bon camí, però encara ens queda feina per fer. A Tiana hi ha 196 famílies que consumeixen més de 200 litres per habitant i dia (el doble del consum recomanat). Conjuntament amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona, estem començant a enviar cartes amb la factura de l’aigua a aquestes 196 famílies perquè siguin conscients d’aquest consum tan alt. A partir de l’abril, d’acord amb el pla de l’AMB, es començarà a reduir la pressió de l’aigua de dotze de la nit a sis del matí. La mesura permet atacar sobretot les pèrdues a la xarxa (un 15%) i aquells usos nocturns prohibits (reg de nit amb aspersor, per exemple). Quan obrim l’aixeta notarem que raja entre un 20 o un 30% menys d’aigua. Com que es fa de nit, no ha de tenir efectes importants per a la ciutadania.

En el darrer any i mig s’ha fet la inversió més gran de les últimes dècades per millorar la xarxa de distribució d’aigua. Agbar ha fet 6 obres per un valor total de 449.000 euros per renovar canonades. Què més ha fet l’Ajuntament? Entre altres mesures, des que vam entrar a la fase d’alerta per sequera, s’ha reduït el consum d’aigua municipal en el reg de jardins i neteja de la via pública d’acord amb el decret de sequera.

Tota la informació sobre restriccions i recomanacions a tiana.cat/sequera.

Ves al contingut