Search
Close this search box.
Inici > Actualitat > Nous ajuts a l’habitatge per beneficiar més famílies

L’Ajuntament de Tiana ha aprovat una nova línia d’ajuts a l’habitatge per a famílies amb rendes baixes o mitjanes i, especialment, per a famílies monoparentals i per a les que tenen persones amb discapacitats. La nova línia substitueix els antics ajuts a l’IBI, perquè el govern espanyol va advertir als ajuntaments de tot l’Estat que no s’ajustaven a la llei. 

Ara, els ajuts es reformulen per ser perfectament legals i se simplifiquen i s’amplien, perquè puguin arribar a moltes més persones, tant a propietaris com a llogaters. El regidor d’Habitatge, Pau Seda, destaca que ara “hi ha més facilitat d’accés als ajuts per a les rendes intermitges i més percentatge d’ajuts a les rendes més baixes” i que, per això, els ajuts tenen un caràcter més redistributiu.  

Com són les ajudes 

En concret, s’estableixen quatre trams d’ajudes: 

  • Famílies amb ingressos de fins a 12.000 euros: ajut corresponent al 90% de l’IBI.
  • Famílies amb ingressos d’entre 12.000 i 18.139,66 (el doble de l’indicador de renda de suficiència, IRSC): ajut corresponent al 70% de l’IBI. 
  • Famílies amb ingressos d’entre 18.139,67 i 27.209,49 (entre el doble i el triple de l’IRSC): ajut corresponent a entre el 40% i el 60%, segons el nombre de persones que visquin a casa o si són monoparentals, amb un límit de 500 euros. 
  • Famílies amb ingressos d’entre 27.209,50 i 35.842 euros (entre el triple de l’IRSC i la renda mitjana familiar de Tiana): ajut corresponent a entre el 25% i el 40%, també segons el nombre de persones que viuen a casa o si són monoparentals, amb el mateix límit de 500 euros. 

A més, totes les famílies amb una persona amb una discapacitat del 33% o superior podran passar directament al llindar superior dels ajuts. 

Com es podran sol·licitar 

Els ajuts s’atorgaran fins que s’esgotin els fons disponibles. La primera convocatòria es publicarà la pròxima tardor i, a partir de l’any 2025, es faran dues convocatòries cada any, per tal que algú que, per exemple, no s’hagi pogut presentar a la primera o que hagi tingut un canvi familiar o en el nivell d’ingressos es pugui presentar a la segona. 

La sol·licitud es podrà fer per internet al web municipal clicant aquí. 

Arribaran a més gent 

Amb les noves bases, més veïns i veïnes de Tiana es podran beneficiar dels ajuts a l’habitatge. De mitjana, cada any rebien els antics ajuts a l’IBI 23 famílies del poble. L’Ajuntament calcula que la xifra es podrà multiplicar en les noves convocatòries. 

Això és perquè les bases són més simples, i perquè s’han ampliat els llindars: per exemple, una família de dos membres que ingressés 25.000 euros quedava fora dels ajuts antics; en canvi, podrà accedir als nous, i si li toqués pagar un IBI de 500 euros, en cobraria 260 euros.

“Que es pugui viure a Tiana” 

“Volem que es pugui viure a Tiana, i volem que s’hi pugui viure de forma digna”, va dir Seda al ple municipal. Segons el regidor d’Habitatge, “aquests ajuts volen contribuir a una Tiana més justa i volen promoure un reequilibri social i econòmic al poble”.

Els ajuts es van aprovar al ple municipal del dimarts 2 de juliol amb els 8 vots a favor (Junts per Tiana) i 5 abstencions (PSC, Junts per Catalunya, PP, ERC i regidor no adscrit).

Ves al contingut