Search
Close this search box.
Inici > Actualitat > Neix la Biblioteca de les Coses

La Maria s’ha canviat de casa i ha d’amoblar el nou pis. A l’antiga casa no hi tenia grimpant per fer forats a les parets perquè mai li va fer falta. Ara, però, sí que el necessita, però comprar-lo no li surt a compte i no sap a qui li pot demanar prestat.

Des d’aquest abril, la Maria té una solució senzilla: la Biblioteca de les Coses. És un nou contenidor-magatzem a la Deixalleria Municipal on qualsevol veí pot deixar eines que no utilitza perquè altres tianencs i tianenques els puguin agafar de préstec. El nou espai promou el consum compartit d’objectes i evita que les eines en desús s’acabin convertint en residus. “Tenim molts objectes a casa que només fem servir de tant en tant i que, per tant, no ens cal tenir-los en tot moment, sinó que els podem compartir”, explica la regidora d’Urbanisme Sostenible i Espai Públic, Núria Amado.

Uns mesos de marge

La Biblioteca de les Coses ja està enllestida. L’il·lustrador Joel Yuste ha dissenyat el mural de les parets i l’ha pintat amb pintura ecològica. S’hi poden veure eines que poden ser compartides, com ara una escala, un trepant, una bicicleta o una cadira de rodes.

Ara bé, la regidora Amado ha deixat clar que “la Biblioteca de les Coses necessita un temps de marge perquè pugui funcionar al 100%”. Durant aquests primers mesos, l’Ajuntament es fixarà en quins objectes s’hi deixen, quines eines venen a buscar els veïns i en quines hores ho fan. A més, hi organitzarà tallers sobre reparació, reutilització i consum responsable. I tot, amb la idea que entre el 18 i el 26 de novembre, per la Setmana de Prevenció de Residus, la Biblioteca de les Coses vagi sobre rodes.

Trobareu tota la informació del projecte aquí

Skip to content