Search
Close this search box.
Inici > Actualitat > Nadal a Tiana

El Nadal a Tiana engega el proper dimarts 5 de desembre amb l’encesa de l’arbre. Totes les activitats i actes que hi haurà durant el mes de desembre i els primers dies de gener s’han plantejat com un Nadal comunitari, amb activitats per a totes les edats i cobrint les necessitats familiars dels dies de vacances escolars.

Els actes principals del Nadal a Tiana comencen amb l’Encesa de l’arbre i acaben amb la Cavalcada de Reis. Entre les novetats hi ha El Casalet de Nadal, El Casalet de Nadal, destinat a infants durant tres dies feiners però no lectius entre Nadal i Cap d’Any, i el Nadal Jove, amb tallers a partir dels 12 anys i un torneig de Volei. Torna l’estafeta dels Reis d’Orient a Can Riera. A més, hi haurà un Bambolines especial i activitats cada tarda a la Biblioteca can Baratau.

Aquest any el calendari d’advent està dedicat a la gent gran de Tiana. 11 persones que han treballat pel poble des de les entitats i comissions. El calendari es repartirà el 30 de novembre des de La Llar de les Persones Grans.

La fira de Nadal de l’ACIST es farà un any més al Parc de l’Antic Camp de Futbol el cap de setmana del 16 i 17 de desembre i comptarà amb activitats familiars i una edició especial del Tiana Llegim amb: L’Agus i els monstres, Bitmax&CO i Copons&Fortuny visiten Tiana! 

La imatge de Nadal, obra de l’artista Mario Tarragó, ha evolucionat i ha integrat personatges tianenques en substitució dels personatges fantàstics que van il·lustrar els cartells de l’any passat.

 

Dos arbres

La campanya de Nadal començarà el dimarts, 5 de desembre, amb l’encesa de l’arbre i tota la il·luminació nadalenca dels carrers. Com a novetat, aquest any, hi haurà dos arbres: un al centre de la plaça de la Vila i un altre al Parc de l’Antic Camp de Futbol on es fa la fira de Nadal. L’arbre de la plaça, que fa 8 metres, enguany es col·locarà al centre, com s’havia fet originàriament, i està patrocinat per Fomento de Construcciones y Contratas.

L’arbre que es col·locarà al Parc de l’Antic Camp de Futbol és un cedre patrocinat per Ambitec, l’empresa de Parcs i Jardins, i quedarà plantat. La idea és plantar una espècie autòctona que pugui arrelar i fer d’ombra a l’estiu i engalanar-lo cada Nadal.

L’encesa 

El dimarts, 5 de desembre, just abans de començar el pont de desembre, s’encendran els arbres de Nadal i la il·luminació dels carrers.

L’acte central serà a la plaça de la Vila amb un berenar popular a partir de les 16:30 h i un espectacle centrat en el lligam del circ amb Tiana i a Joan Armengol i Moliner en motiu dels 75 anys del naixement del Pallasso i pedagog aquest pròxim 2024. També hi ha algunes de les dones que van protagonitzar el calendari d’advent de l’any passat com la Lola Anglada i tota la gent gran que surt en l’edició d’enguany.

La direcció de l’espectacle de l’encesa de l’arbre, presentat per Miquel Gelabert, va a càrrec de Trobu’t Produccions amb Joan Lluís Montero “Skate” i Marcel Aguilar.

 

El calendari d’advent

Aquest any el calendari d’advent es repartirà des del Casal de la Gent Gran el dijous, 30 de novembre, a partir de les 16:30 h. El calendari està protagonitzat per a 11 persones grans Tiana que han treballat pel poble al llarg de la seva vida des de les entitats i les comissions.

En el calendari hi participen 26 comerços i serveis tianencs i 11 persones grans de Tiana: Neus Tarrasón, Aniceto Riera, Josegina Cañabate, Frederic Corominas, Lourdes Llosas, Miquel Puig, Maria Muñoz, Pere Loscos, Maria Dolors Solà, Rafael Bort i Concepció Carreras.

La benvinguda als Reis i l’estafeta de correus

La cavalcada de Reis d’aquest any continuarà amb l’esperit comunitari i la participació d’entitats i artistes. La direcció artística s’ha encarregat a Can Boter. A les novetats de l’any passat s’afegiran petits detalls per consolidar la nova benvinguda als Reis que tindrà lloc el 5 de gener a partir de les 18 h.

Aquest any s’estrena nou recorregut: Edith Llaurador, Bisbe Català, Av. Isaac Albéniz, Pg de la Vilesa, Onze de Setembre, Plaça Jordana, Pep Ventura, Matas, Marquès de Monistrol i Plaça de la Vila.

Un centenar de voluntaris i artistes participen a la cavalcada que estrena nou recorregut i elements nous que es desvetllaran el mateix dia 5. Encara es pot omplir el formulari per participar-hi clicant aquí.

Des del 28 de desembre fins al 3 de gener, can Riera tornarà a acollir l’Estafeta de Correus de Ses Majestats on es podrà portar la carta als Reis d’Orient. Un món màgic que torna aquestes festes amb novetats per a petits i grans.

La il·luminació dels carrers

La il·luminació dels carrers del poble s’ha dissenyat amb criteris d’austeritat i estalvi energètic. Tots els elements tenen llums leds de baix consum. S’il·luminaran el 5 de desembre i quedaran apagats el 8 de gener. La decoració nadalenca està centrada sobretot en els carrers on es concentra el comerç i les vies principals d’accés al poble i les diferents zones.

Ves al contingut